DVA MOGUĆA UZROKA STRAVIČNE NESREĆE U VENECIJI: Autobus pun putnika se survao sa nadvožnjaka - "Apokaliptična scena, BEZ REČI sam"
Foto: Youtube/ Local Team

DVA MOGUĆA UZROKA STRAVIČNE NESREĆE U VENECIJI: Autobus pun putnika se survao sa nadvožnjaka - "Apokaliptična scena, BEZ REČI sam"

Planeta -

Najmanje 21 osoba poginula je večeras nakon što je autobus pao sa nadvožnjaka u blizini Venecije, piše Korijere dela Sera.

Autobus je sleteo sa puta nešto pre 20 sati i pao u blizini pruge u okrugu Mestre, javile su italijanske novinske agencije i televizija.

Vozilo je imalo pogon na metan, a prema informacijama italijanskih medija pri padu je udarilo u kablove, nakon čega se zapalilo.

Kako pišu italijanski mediji, razmatraju se dva moguća uzroka nesreće. Prva hipoteza je da je vozaču pozlilo, dok u poslednjih nekoliko sati italijanski mediji pišu o mogućnosti da je izbio požar u vozilu pre nego što se autobus srušio sa nadvožnjaka.

"To je apokaliptična scena. Ostao sam bez reči", objavio je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Italijanska Republika piše da je najmanje 15 ljudi povređeno, a ima ih i nestalih.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni saopštila je da su njene misli posvećene žrtvama.

"Izražavam najdublje saučešće, lično i cele vlade, zbog teške nesreće koja se dogodila u Mestreu", objavila je ona na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Corriere Della Sera/La Repubblica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track