MONSTRUM 5 MESECI ŽIVI ISPOD KUĆE: Meštani primetili da mačke iz komšiluka nestaju, a onda kamera zabeležila JEZIVU SCENU (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

strava i užas

MONSTRUM 5 MESECI ŽIVI ISPOD KUĆE: Meštani primetili da mačke iz komšiluka nestaju, a onda kamera zabeležila JEZIVU SCENU (VIDEO)

Planeta -

Piton dug skoro četiri metra mesecima živi ispod jedne montažne kuće hraneći se mačkama i drugim životinjama iz komšiluka!

Meštani jednog naselja u Oklahoma Sitiju primetili su da mačke u komšiluku nestaju, a sada je otkriveno da ogromna zmija živi ispod jedne kuće okružena leševima svog plena.

Doveden je stručnjak koji već danima pokušava da uhvati ogromnog gmizavaca koji se takođe hrani oposumima i pacovima.

- Ovolika zmija ima usta veličine stopala i kad zine možete da stavite nešto prilično veliko unutra - rekao je Trevor Bounds iz centra za kontrolu divljih životinja.

Stručnjaci navode da je piton verovatno bio nečiji kućni ljubimac koji se oslobodio ili ga je vlasnik pustio. Mediji navode da je piton prvi put primećen još pre pet meseci.

- Ne možete da imate malu decu ili kućne ljubimce pored ovakvog stvora. Trebalo je da se reši problem mnogo ranije. Stvari su mogle da postanu mnogo gore - dodaje Bounds.

Na osnovu fotografije stručnjaci su utvrdili da je u pitanju albino mrežasti piton koji je jedna od najvećih vrsta zmija na svetu.

Bounds je rekao da piton uglavnom prebiva ispod jedne kuće.

- Кoristili smo termalnu kameru prošle nedelje da ga pronađemo, ali nismo mogli da ga lociramo pošto je hladnokrvan. Morali smo da tražimo tragove. Mogu da narastu do sedam metara ako im dozvolite. Možda i duže. Telo ove zmije je debelo kao biceps Majka Tajsona - rekao je Bounds.

Na nekoliko mesta širom naselja zalepljena je slika zmije kako bi meštane upozorila na njeno prisustvo. Nadležni traže da se prijavi svako viđenje.

Leševi velikih životinja pronađeni su ispod jedne kuće.

- Mogu da pretpostavim da se svaka od tih mačaka gadno borila. Dakle, kada je napadnuta toliko puta, simpatične neagresivne zmije koju smo nekada poznavali više nema. Ta stvar je sada opasna - rekao je Bounds.

Posebnu zabrinutost izaziva činjenica da se u blizini nalazi osnovna škola.

Zmija još nije uhvaćena, ali su postavljene zamke i situacija se prati uživo 24 sata.

- Čim se taj stvor pojavi, kamera će poslati signal na moj telefon, a onda mogu da izađem i da se pobrinem za njega. Osoblje parka mi je reklo da učinim sve što mogu da rešim ovaj problem - rekao je Bounds.

Džejk Valeri (22) sa Floride, podsetimo, uhvatio je nedavno zvanično najdužeg burmanskog pitona nadomak grada Nejplsa.

Valeri i njegov drug Stiven Gauta odneli su uhvaćenu ženku u centar za zaštitu prirode gde je zvanično izmereno da je piton dugačak pet metara i 80 centimetara i težak 57 kilograma.

(Kurir.rs/Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track