POJAVILA SE NOVA TEORIJA O STRAVIČNOJ NESREĆI U VENECIJI: "Nije video na vreme, napravio LOŠ MANEVAR" - dobiće OGROMNU ODŠTETU
Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

POJAVILA SE NOVA TEORIJA O STRAVIČNOJ NESREĆI U VENECIJI: "Nije video na vreme, napravio LOŠ MANEVAR" - dobiće OGROMNU ODŠTETU

Planeta -

U strašnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Veneciji, poginula je 21 osoba, a 15 ih je povređeno. Tragedija se dogodila kada je autobus koji je prevozio turiste skrenuo sa nadvožnjaka u blizini Venecije na severu Italije i zapalio se. Međutim, još uvek nije poznato šta je zapravo izazvalo nesreću.

- Istraga ide u dva pravca. Najverovatnije je vozaču pozlilo. Njegovo telo je na obdukciji, a tužilaštvo ima rok od 90 dana da saopšti rezultate obdukcije, rekao je hrvatski novinar Borna Šmer.

Prema za sada dostupnim podacima, autobus je iznenada počeo da skreće udesno na nadvožnjaku dugom 830 metara, nakon čega je proklizao tridesetak metara uz zarđalu zaštitnu ogradu i sleteo sa deset metara visine. Na mestu nesreće nema vidljivih tragova kočenja, piše HRT.

Ipak, u celoj priči ima još mnogo nepoznanica. Postoje dve teorije o mogućem uzroku nesreće. Prva, već pomenuta, je da je vozaču pozlilo. Druga verzija je da mu se sa leve strane približavao autobus koji nije video na vreme, zbog čega je napravio loš manevar i sleteo sa nadvožnjaka. Istražitelji su pronašli crnu kutiju koja bi trebalo da pruži više odgovora.

Inače, u pitanju je električni autobus sa baterijom od 350 kVh, star samo godinu dana i opremljen kamerama. Međutim, iz razloga privatnosti, vozača nisu snimili. Za sada se isključuje mogućnost da su požar izazvale baterije.

1 / 7 Foto: Marco SABADIN / AFP / Profimedia

Neki od preživelih putnika i dalje su u bolnici, među njima i Marko Baković, čija je supruga Antonela poginula u nesreći.

- Pacijent u Miranu napustio je odeljenje intenzivne nege i nalazi se na Odeljenju opšte hirurgije. Njegovo opšte stanje dobro napreduje. Ne znamo kada bi mogao da bude otpušten jer se stanje hospitalizovanih pacijenata uvek može promeniti, ali trenutno stanje nam daje razloga za optimizam, rekla je Kjara Berti, direktorka bolnice Del Anđelo.

- Nekoliko dana nakon tragedije pokušavaju da shvate šta im se dogodilo i šta su preživeli, a mi moramo da im damo vremena. Među pacijentima je velika podrška. Bili smo i sa porodicama iz Hrvatske. Oni su u teškom stanju, a zahvalio bih se i hrvatskom konzulatu sa kojim od početka imamo sjajnu saradnju - rekao je Moreno de Rosi, šef psihijatrije u bolnici Del Anđelo.

Italijanski advokat specijalizovan za saobraćajne nesreće rekao je za hrvatske medije da porodice nastradalih i povređenih mogu očekivati odštetu do ukupno 35 miliona evra.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Bonus video:

00:09

Teška nezgoda na autoputu Miloš Veliki kod Ljiga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track