"POŠALJITE POMOĆ, PONOVO SU UŠLI I PUCAJU!" Žena iz pojasa Gaze zavapila u programu, u kuću joj upali pripadnici Hamasa (VIDEO)
Foto: AP Fatima Shbair

"POŠALJITE POMOĆ, PONOVO SU UŠLI I PUCAJU!" Žena iz pojasa Gaze zavapila u programu, u kuću joj upali pripadnici Hamasa (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage saopštile su danas da je njihov krajnji cilj eliminacija svih terorista na teritoriji Izraela, i da se trenutno vode borbe na 22 lokacije.

Dodali su i da su u toku talačke situacije u kibucima Ofakim i Beri.

Ranije danas je tokom telefonskog intervjua, izraelski kanal N12 prenosio dramatičnu situaciju u kibucu Nir Oz, koji se nalazi u blizini Gaze.

Za tu televiziju je govorila žena u čiju kuću su upali pripadnici Hamasa, i pokušavali da otvore sklonište u kom se sakrila.

"Upravo su ponovo ušli, pošaljite pomoć", rekla je. "Mnoge kuće su oštećene... Moj muž drži vrata zatvorena... Ispaljuju metke", dodala je ona.

Do eskalacije je došlo usred rastućeg nasilja između Izraela i palestinskih militanata na Zapadnoj obali, koja je, zajedno sa pojasom Gaze, deo teritorije na kojoj Palestinci dugo žele da uspostave državu.

Istovremeno, Izrael je potresen mesecima političke podele oko vladine reforme pravosuđa.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track