OVO JE IZRAELSKI DEČAK KOG SU TERORISTI ODVELI U NEPOZNATOM PRAVCU! SLIKA KIDA SRCA: I nemačka manekenka uzeta za taoca!
Foto: Printscreen/TikTok

uŽAS

OVO JE IZRAELSKI DEČAK KOG SU TERORISTI ODVELI U NEPOZNATOM PRAVCU! SLIKA KIDA SRCA: I nemačka manekenka uzeta za taoca!

Planeta -

Ekstremisti Hamasa, prema različitim izvorima, drže desetine Izraelaca kao taoce u danu najžešćih sukoba dve strane koji je otpočeo u subotu ujutru iznenadnim raketnim napadima palestinske militantne grupe!

Najmanje sto ljudi poginulo je u Izraelu, dok su stotine ranjene, saopštile su spasilačke službe.

Jedan od najpotresnijih snimaka prikazuje izraelskog dečaka, koji ima oko 5 godina, a kog su teroristi kidnapovali i odveli zajedno sa bratom! Oni su odvedeni u pojas Gaze i o njuhovoj sudbini ne zna se ništa. Svet se moli da budu vraćeni živi i zdravi.

Izrael
foto: Printscreen/TikTok

Takođe, identifikovana je ženska osoba koju su militanti Hamasa povredili i kidnapovali. To je 30-godišnja Šani Luk, inače nemačka državljanka. Ona je došla u Izrael kako bi učestvovala na muzičkom festivalu koji se održava u blizini granice sa pojasom Gaze. Napad Hamasa ju je zatekao i ona je odvedena u nepoznatom smeru.

Zvaničnici Hamasa su pozvali sve Palestince da se bore i upozorio da „nema primirja dok (izraelska) agresija i opsada ne prestanu.

Manekenka Šani Luk
Manekenka Šani Luk foto: Printscreen/TikTok

"Nećemo prihvatiti nikakva prelazna rešenja". Ovo je dan najveće borbe i poslednji dan okupacije", rekao je Mohamed Deif, viši komandant Hamasa.

Izraelski premijer Netanjahu je rekao da će „Hamas platiti cenu koju nikada do sada nije."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja