ULIČNE BORBE I U JERUSALIMU: Veliki sukob izraelskih snaga i Palestinaca kod izbegličkog kampa! RAFALI PARAJU NOĆ (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

učične borbe

ULIČNE BORBE I U JERUSALIMU: Veliki sukob izraelskih snaga i Palestinaca kod izbegličkog kampa! RAFALI PARAJU NOĆ (VIDEO)

Planeta -

Veliki sukob između izraelskih snaga bezbednosti i Palestinaca izbio je večeras kod izbegličkog kampa Kalandija u Jerusalimu.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako pripadnici oružanih snaga u pratnji oklopnih vozila ulaze u istočni deo grada dok sve vreme odjekuju rafali.

Na snimcima se takođe vide da su ulice u plamenu dok se od gustog dima ne vidi jasno šta se dešava.

Кamp Кalandija je inače palestinski izbeglički kamp koji je 1949. osnovao Crveni krst na zemljištu iznajmljenom od Jordana.

Na 35 hektara u osam stambenih blokova prema nezvaničnim informacijama živi oko 10.000 palestinskih izbeglica.

Izraelske snage granatirale su u nedelju grad Gazu i palestinsku teritoriju pod kontrolom Hamasa dok su na udaru militanata bili južni i centralni delovi Izraela.

Sukob se sa juga zemlje i Pojasa Gaze sada preselio i na Jerusalim.

Izrael je saopštio da je od početka napada Hamasa poginulo više od 700 stanovnika dok je ranjeno više od 2.100 ljudi. Palestinski zvaničnici sa druge strane navode da je poginulo 413 Palestinaca, a ranjeno nešto malo više od 2.300 njih.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:17

SKANDAL! SPOMEN PLOČA STEPINUCU U SRCU JERUSALIMA! Avram Izrael: Javna je tajna da je Papa Pije XII bio upoznat sa holokaustom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track