"PA NISU RAKETE KUTIJE SA ŠIBICAMA, DA TEK TAKO OPALIŠ" Radulović o planiranoj taktici Hamasa: Ostvarili su PRODOR OD 25 KM!
Hamas - Izrael, Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

"PA NISU RAKETE KUTIJE SA ŠIBICAMA, DA TEK TAKO OPALIŠ" Radulović o planiranoj taktici Hamasa: Ostvarili su PRODOR OD 25 KM!

Planeta -

Treći dan je sukoba Hamasa i izraelske vojske. Više od hiljadu ljudi je stradalo, a više od 4.000 je ranjenih. Izraelski zvaničnici poručuju da će pobediti, a da će se odgovor Hamasu pamtiti decenijama.

Hamas
foto: Youtube/Al Jazeera English

U toku noći, SAD su počele da premeštaju nosače aviona bliže Izraelu, a mnogobrojne zemlje bliske zapadu osudile su napad na Izrael.

Vojno politički analitičar Vlade Radulović i Darko Obradović Centar za stratešku analizu, gostovali su u emisiji "Puls Srbije" i razgovarali o daljem toku događaja u Izraelu.

Vlade Radulović
foto: Kurir TV, Shutterstock

Radulović se razgovoru priključio kroz komentar o konsekvencama nakon sukoba:

- Suština je da su imali ne mali broj učesnika u operaciji, a ne treba izgubiti iz vida korišćenje napada iz vazduha, čamce i pokušaje prelaska sa mora, i razbijanje žica buldožerima. Pa nisu rakete kutije sa šibicama, pa tek tako rešite da ih ispalite.To je trebalo da se pripremi i proizvede. Prema tome, ne radi se ovo preko noći, jer vi to nešto morate da uvežbate! Infiltracija zauzimanja obejakata nije jednostavna! Hamas je imao sve podatke i napravljeno je i tako da je ostvaren prodor 25 kilometara! - rekao je, pa istakao neke nelogičnosti:

03:56

PA NISU RAKETE KUTIJE SA ŠIBICAMA, IZVADIŠ PA OPALIŠ Radulović o planiranoj taktici Hamasa: Ostvarili su PRODOR OD 25 KM!

- Kada imate apsolutno neprijateljsko okruženje oko vas, da vas neko uhvati na spavanju, ja pričam kao neko ko sedi u Srbiji, očigledni su propusti, niti imamo prilike da nešto pratimo, očekujem da, ne prvi put u istoriji Izraela, da neko zaglavi na sudskom procesu uključujući i premijera... Ovo ne možete da dozvolite! Prosto ni jedna služba nije idealna. Postoji znak pitanja kako je do ovako nečeg moglo da dođe? - zaključio je Radulović, uporedivši ovo sa situacaijom u Banjskoj koju, "sigurno" niko "nije mogao da očekuje".

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

12:18

JEDAN DETALJ NA STAROM SAJMIŠTU PROMAKAO SVIMA! Avram Izrael ukazao ne propuste: SRBIJA SE BUDI POSLE MNOGO GODINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track