POTPUNA OPSADA POJASA GAZE! Izrael kaže da se bori s "ljudskim životinjama" kojima ukida STRUJU I HRANU, spremio 300.000 vojnika
Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia, Printscreen

MINISTAR ODBRANE JOAV GALANT IZDAO NAREĐENJE

POTPUNA OPSADA POJASA GAZE! Izrael kaže da se bori s "ljudskim životinjama" kojima ukida STRUJU I HRANU, spremio 300.000 vojnika

Planeta -

Izrael je započeo "potpunu opsadu" Pojasa Gaze nakon napada bez presedana koje je izvela palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

NBC njuz prenosi da je to danas saopštio izraelski ministar odbrane Joav Galant.

- Naredio sam potpunu opsadu Pojasa Gaze. Neće bi struje, neće biti hrane, neće biti gasa, sve je zatvoreno. Mi se borimo protiv ljudskih životinja i delujemo u skladu sa tim - kazao je Galant.

Američka televizija navodi da je ministar u vladi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua ranije bio komandant Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje.

Navodi se da je Galant ovo rekao nakon što je obavio procenu situacije zajedno sa oficirima Južne komande IDF.

Joav Galant
Joav Galantfoto: dts Nachrichtenagentur / imago stock&people / Profimedia

NBC njuz navodi da je Pojas Gaze sićušna obalska enklava koja je dom više od dva miliona stanovnika koja je, otkad je tamo Hamas preuzeo vlasti, bila blokirana i ranijih godina.

Navodi se da je Izrael objavio da je povratio kontrolu nad svojom teritorijom nakon krvavog upada Hamasovih boraca koji je počeo u subotu ujutru.

Američka televizija navodi da ipak i dalje postoje izveštaji o borbama koje su još uvek u toku i novim upadima palestinskih ekstremista iz Pojasa Gaze u gradove na jugu Izraela.

Izrael, Pojas Gaze
foto: Printscreen

Navodi se da je IDF okupio 300.000 vojnika uoči onog što mnogi pretpostavljaju da će biti kopnena operacija izraelskih snaga u gusto naseljenoj enklavi.

Blumberg navodi da je to najveća mobilizacija u istoriji Izraela.

(Kurir.rs/NBC News)

Bonus video:

03:13

ALARMI, UZBUNA, NEMA SPAVANJA! Fogel: U raketnim napadima dosta terorista likvidirano, ali Hamas zadaje JEDAN VELIKI PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja