Dodik: Genocida nije bilo, Srbi su dobri ljudi!
Foto: SNSD

Predizborni miting u Srebrenici

Dodik: Genocida nije bilo, Srbi su dobri ljudi!

Planeta -
Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča, koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve

SREBRENICA - Od Srebrenice se sve vreme pokušavalo da se napravi loše mesto za Srbe tvrdnjom da je u njoj počinjen genocid, a ja ovde tvrdim da nije počinjen genocid, izjavio je u Srebrenici predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, na predizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je predsednik.

"Nije bilo genocida. Postojao je plan prema kojem su određeni stranci i bošnjački političari hteli da nam nametnu krivicu i odgovornost za nešto što nismo učinili", rekao je Dodik u nedelju uveče.

Na predizbornom skupu u Srebrenici je predstavljena kandidatkinja za načelnicu Vesna Kočević. "Stalo mi je da se Srebrenica razvija i da više Srbi ne budu zapostavljeni i poniženi kao što su to do sada bili.Političkim krugovima iz Sarajeva i pojedinim međunarodnim predstavnicima trebala je priča, koja je prosipana, da su Srbi loši momci, a Bošnjaci žrtve. To mora prestati", istakao je Dodik.

On je ocenio da su "Srbi dobri ljudi i ponosan narod" kao i da su i Bošnjaci dobri kao narod, "ali im je loša politika"."Za zločine koji su se desili u Srebrenici treba da odgovaraju oni koji su ih počinili, ali ne sme se zanemariti odgovornost i sa druge strane za 28.000 srpskih žrtava. Odgovore na ova pitanja treba da daju sudovi, a ne bilo ko iz politike i od političara", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da će SNSD pobediti u Srebrenici i brinuti o Srbima u tom gradu. "U Srebrenici će i dalje svi slobodno živeti i Bošnjaci će imati sva prava", rekao je Dodik, prenosi Klix.ba podsećajući da je Međunarodni sud pravde doneo odluku da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. počinile genocid, koji je Srbija propustila da spreči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track