Osnivač američke Al Kaide izručen SAD

Nema odgađanja

Osnivač američke Al Kaide izručen SAD

Planeta -
Al-Masrija SAD traže zbog niza optužbi za terorističke aktivnosti, među kojima i za pokušaj osnivanja kampa za obuku Al Kaide u državi Oregon.

LONDON - Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je radikalnom muslimanskom svešteniku Abu Hamzi al-Masriju odbijena molba da se spreči njegovo izručenje SAD, i da će on u najkraćem vremenskom roku biti izručen. Al-Masri, koji važi za jednog od najozloglašenijih ekstremista u Velikoj Britaniji, uputio je žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u kojoj je tražio da se spreči njegovo izručenje SAD.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije je saopštilo da je sud u Strazburu odbio njegovu žalbu, kao i da će raditi na tome da ga u najkraćem vremenskom roku izruči SAD. Al-Masrija SAD traže zbog niza optužbi za terorističke aktivnosti, među kojima i za pokušaj osnivanja kampa za obuku Al Kaide u državi Oregon.

Poznat je po ispadima protiv Zapada i Jevreja, a treuntno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog potsticanja mržnje. Takođe je dovođen u vezu sa otimanjem 16 talaca u Jemenu 1998. i za propovedanje džihada u Avganistanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track