UŽASAVAJUĆI SNIMAK NAPADA HAMASA NA VOJNU BAZU: Upali uz zvuk sirene, mrtvi na sve strane, zaplenili i oklopna vozila (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

jeziva scena

UŽASAVAJUĆI SNIMAK NAPADA HAMASA NA VOJNU BAZU: Upali uz zvuk sirene, mrtvi na sve strane, zaplenili i oklopna vozila (VIDEO)

Planeta -

Uznemirujući snimak napada militanata Hamasa na izraelsku vojnu bazu objavljen je na društvenim mrežama.

Al-Kasam brigada, vojno krilo Hamasa, objavila je snimak navodnog napada na vojnu bazu koja se nalazi južno od grada Gaze. Baza se nalazi na manje od kilometra od istočne granice Pojasa Gaze.

Militanti su bazu napali u subotu u zoru i deluje da nisu naišli na otpor dok su se približavali.

- Na snimku se vidi dosta tela vojnika na jednom mestu. Sudeći po tome što odeća nije naborana i nema tragova da su tela vučena može se izvući jednostavan zaključak. Izraelski vojnici su u zoru čuli sirene zbog raketnog napada i okupili su se iza ugla zgrade da se sakriju. Tamo su ih Palestinci, koji su u bazu ušli pešice istovremeno sa sirenom i raketnim alarmom, ubili iz blizine. Ako su u bazi bile postavljene sirene koje su počele da se oglašavaju zbog opasnosti od projektila onda se zvuci pucnjave na dežurnoj smeni jednostavno nisu čuli - navodi ruski vojni bloger Ribar.

Na uznemirujućem snimku vidi se napad na bazu i na kraju tela mrtvih vojnika. Takođe se vidi kako jedan od militanata izbliza ispaljuje rafal u mrtve vojnike i gazi ih po licu.

- Svedoci smo prilično jednostavne, ali efikasne taktike. Militanti su koristili navike izraelskog vojnog osoblja izgrađene godinama raketnih alarma i granatiranja. Samo su prekinuli šablon - navodi Ribar.

Na snimku se vidi da su militanti mogli da zaplene dosta vojne tehnike - između ostalog tri tenka Merkava i dva teška guseničarska oklopna transportera Namer.

Žestoki sukob Hamasa i izraelske vojske traje već tri dana.

Više od hiljadu ljudi je nastradalo, a više od 4.000 ranjeno. Izraelski zvaničnici poručuju da će pobediti, a da će se odgovor Hamasu pamtiti decenijama.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:26

Sirene u Tel Avivu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track