NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA GRADA NA GRANICI SA LIBANOM: Ključa na severu, rakete lete ka Izraelu, vojska digla helikoptere
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi front

NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA GRADA NA GRANICI SA LIBANOM: Ključa na severu, rakete lete ka Izraelu, vojska digla helikoptere

Planeta -

Naređena je hitna evakuacija izraelskog grada Metula koji se nalazi nadomak granice sa Libanom.

Herec navodi da je stanovnicima izraelskog grada rečeno da se odmah evakuišu. Mediji nezvanično prenose i da je glavni štab izraelske vojske sazvao hitan sastanak zbog situacije na izraelko-libanskoj granici gde situacija polako izmiče kontroli.

Izraelska vojska prethodno je saopštila da je u utorak sa libanske teritorije ispaljeno približno 15 raketa, četiri su presretnute, a 10 je navodno palo na otvorenim područjima.

Navodi se da potom helikopter pogodio osmatračnicu libanskog pokreta Hezbolah kao odgovor na lansiranje rakete iz Libana.

- Helikopter ID je pogodio osmatračnicu koja pripada terorističkoj organizaciji Hezbolah kao odgovor na protivtenkovsku raketu koja je nedavno ispaljena sa libanske teritorije na vojno vozilo u oblasti Avivim - navodi se u saopštenju izraelske vojske na Telegramu.

Dva izraelska vojnika su navodno ubijena tokom granatiranja na libanskoj granici. To prenosi TV kanal i24Nevs pozivajući se na izvor iz vojske.

- IDF izveštava o smrti još dva vojnika u razmeni vatre na granici sa Libanom - navodi se u publikaciji kanala.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

02:39

HAMAS ĆE PRETRPETI ODMAZDU, ALI IMAJU LEĐA! Pukovnik šokirao tvrdnjama: Predviđanja su da iza napada stoji IRANSKA HOBOTNICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track