"RAT U IZRAELU POVEZAN SA PORAZOM U UKRAJINI?!" Vojni pilot: Šta se stvarno desilo znaćemo za 50 godina, uvodi se NOVA OPASNOST!
Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia, Ali Jadallah / AFP / Profimedia, MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia, Kurir Televizija

RAt na bliksom istoku

"RAT U IZRAELU POVEZAN SA PORAZOM U UKRAJINI?!" Vojni pilot: Šta se stvarno desilo znaćemo za 50 godina, uvodi se NOVA OPASNOST!

Planeta -

Ratne aktuelnosti sa bliskog istoka, analizirali su u jutanjem programu Kurir televizije Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i Velibor Vukašinović, vojni pilot.

Velibor Vukašinović
foto: Kurir televizija

- Uzroci ovog rata su mnogo kompleksniji nego što može delovati. To šta se desilo u pojasu Gaze saznaćmo za pet dana, pet godina, možda i 50 godina. To insistiranje na nečemu što imate protiv Hamasa kojeg čine štit i Hezbolaha kojeg čine suniti i koji zaista ima pomoć Irana, a nema akcije u ovom momentu, znači da neko želi da reši čitavu stvar jednim ratom - rekao je Vukašinović i dodao:

- Sve ovo što se dešava je popuno neopravdano sa stanvišta međunarodnog prava. One koji su započeli ovu stvar naravno treba identifikovati i kazniti, ali ovo besumučno bombardovanje je zaista neviđeno. Na delu je njeselektivno uništavanje žive sile. Ruše se zgrade kao kule od karata u kojima žive i mala deca, potpuno neselektivno. Tamo se ne može prebrojati broj žrtava. Potrebna je intervencija UN ukoliko postoje, jer se ovde radi o neviđenom nasilju.

03:00

PORAZ U UKRAJINI POVEZAN SA RATOM U IZRAELU?! Vojni pilot: Šta se stvarno desilo znaćemo za 50 godina, uvodi se NOVA OPASNOST!

Povezao je rat na bliskom istoku sa ratom u Ukrajini:

- Ja bih čitavu ovu stvar povezao sa ratom u Ukrajini i sa porazom ukrajinske vojske. I pomenuo bih nešto što je izuzetno opasno, a to je uvođenje borbenog nosača od strane SAD u neuralgično područje. Svaki nosač aviona ima po stotinak letećigh sprava. Gde će oni biti upotrebljeni? Čemu ta sila traba da posluži!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

Bonus video:

06:02

GRUPA SRBA IZBEGLA MASAKR ZBOG STAROG SRPSKOG OBIČAJA?! Turistički vodič otkriva ŠTA JE SPASLO NAŠE LJUDE na festivalu smrti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track