PUTIN UPOREDIO RATOVE U IZRAELU I UKRAJINI: "To je veliko, da li zaista može da se poredi" - Govorio i o RAZBUKTAVANJU SUKOBA
Foto: Youtube/SHOWTIME/Make It/WeTubers

PUTIN UPOREDIO RATOVE U IZRAELU I UKRAJINI: "To je veliko, da li zaista može da se poredi" - Govorio i o RAZBUKTAVANJU SUKOBA

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je danas sukobe u Izraelu i Ukrajini, ističući da je sukob na Bliskom istoku toliko veliki da se ne može uporediti sa "specijalnom vojnom operacijom".

Šef ruske države je skrenuo pažnju na činjenicu da vruć sukob Zapada i Rusije, ako do njega dođe, "neće biti ograničen na okvire specijalne vojne operacije", i da će to biti "sasvim drugačiji rat".

- Pogledajte Bliski istok, da li je to zaista specijalna vojna operacija tamo? Da li je to zaista uporedivo - pitao je Putin novinara Pavela Zarubina.

On je komentarisao i preporuku komisije američkog Kongresa da SAD moraju biti spremne za istovremeni rat i sa Rusijom i sa Kinom.

- Ne mislim da su to neke zdrave misli, koje padaju na pamet zdravim ljudima... Svi se spremamo za rat, po poznatom drevnom principu: ako želite mir, pripremite se za rat. Ali mi polazimo od toga da želimo mir - naglasio je Putin.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track