"AKO NE UNIŠTIMO HAMAS, NE TREBA DA POSTOJIMO!" Osramoćeni izraelski general najavljuje PAKAO - Svi će BITI UNIŠTENI
Foto: Youtube/ MILITARY CHANNEL

"AKO NE UNIŠTIMO HAMAS, NE TREBA DA POSTOJIMO!" Osramoćeni izraelski general najavljuje PAKAO - Svi će BITI UNIŠTENI

Planeta -

Bivši komandant divizije "Gaza" Izraelskih odbrambenih snaga, general Šmuel Zakai izneo je za Kanal 12 svoje viđenje i predviđanje povodom predstojeće operacije u Gazi.

On kaže da će užasi i neuspeh 7. oktobra biti "dobro pročešljani" kada se rat završi, ali da ti događaji ne smeju da potkopaju veru u izraelsku vojsku - "najjaču armiju, sa najnaprednijom opremom na svetu".

"Nacionalna otpornost je vitalni uslov", kaže on.

"Suština onoga što izraelska vojska mora da uradi je da postigne odlučujuću pobedu koja će odjeknuti u sledećem veku na Bliskom istoku i razjasniti da nijedna vojska ili teroristička organizacija ne smeju da zauzimaju teritoriju države Izrael i ubijaju civile.

"Država Izrael nema pravo da postoji ako na kraju ove operacije Hamas ne bude uništen", kaže on.

On ističe da nijedan neprijatelj nikada nije poražen bez kopnene operacije.

Hezbolah sa sedištem u Libanu nastoji da skrene fokus izraelske vojske sa Gaze i ne sme mu se dozvoliti da to učini, dodaje Zakai.

"Svi naši napori moraju biti usmereni na uništavanje ubilačke, neselektivne terorističke grupe - koja je ciljala decu, žene, starce, one koji su preživeli holokaust... Nismo došli ovde da uspostavimo državu da bi bilo ko pomislio da sme da se usudi da to uradi. … Svi koji su ovo uradili moraju biti uništeni", rekao je Zakai.

General Zakai je otpušten iz izraelske vojske u novembru 2004. godine, po naređenju načelnika generalštaba Mošea Jalona.

On je pao na poligrafskom testu tokom istrage o curenju informacija u izraelske medije u vreme operacije u Gazi 2004. godine. Zakai je optužen da je medijima davao izveštaje da izraelska vojska želi da prekine tu operaciju.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Bonus video:

01:35

SITUACIJA ĆE ESKALIRATI Lutovac analizira sukob na Bliskom istoku: Izrael ima podršku Amerike, neće stati dok ne ispuni ciljeve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track