"ZVALA JE OCA I REKLA DA PUCAJU NA NJIH": Hamasovci oteli izraelsku dizajnerku i snimali je kako moli za život (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

jedna od žrtava kidnapovanih sa muzičkog festivala

"ZVALA JE OCA I REKLA DA PUCAJU NA NJIH": Hamasovci oteli izraelsku dizajnerku i snimali je kako moli za život (VIDEO)

Planeta -

Porodica izraelske dizajnerke nakita Moran Janaj (40), koju su pripadnici palestinske ekstremističke organizacije Hamas oteli prilikom upada iz Pojasa Gaze 7. oktobra na muzički festival Supernova na jugu Izraela, mole se da im se ona bezbedno vrati.

Australijska televizija 9 njuz objavila je da je Janaj tek postavila štand za prodaju nakita na tom festivalu kada su hamasovci tu iznenada doleteli na paraglajderima i započeli masakr.

Na mestu velikog rejva na otvorenom, koji je održan u neposrednoj blizini kibuca Re'im, kasnije je izraelska vojska pronašla oko 260 tela ubijenih.

Dan Mor, australijski glumac izraelskog porekla i rođak kidnapovane, ispričao je za tu televiziju kako je porodica izgubila kontakt sa njom dok je ona pokušavala da pobegne odatle.

- Ujutru oko sedam sati ona je pozvala oca i kazala da pucaju na njih. Potom, mislim da je bilo 8.30 sati, pričala je sa mamom i rekla da se kriju i da pucaju na njih. Onda smo izgubili kontakt - kazao je Mor.

U potrazi za bilo kakvom informacijom o Janaj, porodica se obratila izraelskim vlastim i pretraživala društvene mreže.

Nakon nekoliko sati javljeno im je da se na anonimnom nalogu na Tiktoku pojavio snimak na kojem se vidi kako Janaj moli hamasovce da joj poštede život, dok se okolo čuje pucnjava.

To je bio poslednji put da su čuli njen glas.

(Kurir.rs/9 News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track