NA KOPNU SPREMAN JURIŠ, SA NEBA PADAJU BOMBE, A SADA UDAR I SA MORA! Moćni izraelski brodovi PRVI PUT napadaju Gazu (VIDEO)
Foto: Youtube/Israel Defense Forces

NA KOPNU SPREMAN JURIŠ, SA NEBA PADAJU BOMBE, A SADA UDAR I SA MORA! Moćni izraelski brodovi PRVI PUT napadaju Gazu (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage objavile su snimak na kom se vidi kako najnapredniji ratni brodovi mornarice jevrejske države izvode prve udare u Pojasu Gaze.

Na snimcima se vidi kako korvete klase Saar 6 "Magen" i "Oz" gađaju postrojenja za proizvodnju oružja Hamasa i osmatračnicu pomorskih snaga palestinske grupe.

Izraelska vojska je poslednjih meseci proglasila operativnim tri od četiri korvete klase Saar 6.

U pitanju su brodovi koje je proizvela nemačka kompanija "Tajsen-Krup". Izraelska mornarica ih je naručila u maju 2015. godine.

Brodovi klase Saar imaju deplasman od gotovo 1.900 tona pri punom opterećenju, i dugački su 90 metara.

Od naoružanja imaju top Oto Melara kalibra 76 mm, dve borbene stanice Tajfun, 16 vertikalnih lansirnih ćelija za rakete zemlja-vazduh Barak-8, 40 lansera za sistem odbrane "C-Dome point", kao i 16 protivbrodskih raketa "Gabriel V".

Ima hangarski prostor i platformu koja može da primi helikopter srednje klase SH-60.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Bonus video:

01:38

HAMAS PUCA U LEĐA SVAKOM KO POKUŠA DA SE EVAKUIŠE IZ GAZE! Obradović tvrdi: Dok god je Izrael u odbrani IMAĆE PODRŠKU AMERIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track