U HOLANDIJI ZAPLENJENO 7,7 TONA KOKAINA: Drogu krili u kutijama s bananama, 5 uhapšenih
Foto: Politie.nl

U HOLANDIJI ZAPLENJENO 7,7 TONA KOKAINA: Drogu krili u kutijama s bananama, 5 uhapšenih

Planeta -

Holandska policija objavila je u utorak kako je uhapsila šest muškaraca severno od Roterdama nakon što su iz kamiona s bananama istovarili najmanje 7,7 tona kokaina.

Kamion s drogom uočila je antverpenska carina koja je potom obavestila holandske kolege. Policija je pratila kamion do Bleisvijka, sela severno od Roterdama, a kada je kokain istovaren krenula je u akciju.

"Kada je teret uklonjen, intervenisala je Služba za specijalne intervencije (DSI) te su uhapšeni 43-godišnji poljski vozač i pet osoba koje su uklonile teret", objasnili su u saopštenju.

Počinitelji su trojica Holanđana starosti od 41, 49 i 60 godina i dvojica Belgijaca starosti od 21 i 48 godina, dodala je policija, ističući da ne može isključiti mogućnost drugih hapšenja.

"Istovarivali su kamion s najmanje 7.700 kilograma kokaina", stoji u saopštenju.

Ovo je druga velika zapljena poslednjih meseci nakon što je u julu u luci u Roterdamu u kontejneru s bananama koji je stigao iz Ekvadora, zaplenjeno više od osam tona kokaina.

Holandska carina nedavno je objavila kako je u prvoj polovini 2023. zaplenila više od 29.702 kilograma droge, što je više nego u istom periodu prošle godine (22.009 kilograma).

Holandija, Belgija i Španija su među prve tri zemlje u Evropi za isporuke kokaina uglavnom iz Paname, Kolumbije i Ekvadora.

Kurir.rs/Dnevnik.hr, Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track