NARUČI, NAJEDE SE, NAPIJE, PA DOBIJE SRČANI UDAR" Smislio je "savršenu" PREVARU, ali su ga provalili - uspelo mu čak 20 PUTA
Foto: Policía Nacional

NARUČI, NAJEDE SE, NAPIJE, PA DOBIJE SRČANI UDAR" Smislio je "savršenu" PREVARU, ali su ga provalili - uspelo mu čak 20 PUTA

Planeta -

Pedesetogodišnjak pod imenom Aidas, koji živi u Španiji, smislio je kako da dobro jede u restoranima i da ne plaća ništa. Ipak, njegov plan je propao, što ga je na kraju skupo koštalo.

Naime, Aidas je lažirao srčani udar u više od 20 restorana kako bi izbegao plaćanje računa nakon uživanja u hrani.

Aidas, koji je poreklom iz Litvanije, odlučio se da ovu taktiku primeni u brojnim restoranima u Španiji. Osoblje u restoranima je primetilo da bi posle svakog obroka izvodio dramski čin u kome bi pao na pod.

Jedan vlasnik restorana je rekao da Aidas nije bio sramežljiv kada je diktirao obilne narudžbine, a osim toga, uživao bi i u nekoliko čaša viskija i ruskoj salati, pre nego što bi završio na podu zbog "srčanog udara". Njegovi računi iznosili bi po 15, 30, pa i 70 evra.

U razgovoru za britanski San, menadžer restorana "El Buen Comer" opisao je njegov čin kao "veoma teatralan".

- Pretvarao se da se onesvestio i srušio se na pod - rekao je on.

Menadžer je uspeo da slika Aidasa dok je izvodio svoj rutinski nastup i poslao je u druge restorane u okolini da "pokušaju da ga spreče u sledećem pokušaju".

- Svi smo bili upozoreni da budemo oprezni i da ga ne uslužimo - otkrio je vlasnik jednog drugog restorana.

- Legao je na pod, ponašao se kao da ga bole grudi i počeo je da se trese - rekao je drugi radnik restorana.

Aidas je otišao toliko daleko da je dobio medicinsku pomoć, pre nego što je kasnije ponovo pokušao da uradi istu stvar u istom restoranu.

- Drugi put kada je pokušao, rekli smo mu da to više ne radi - rekli su.

Kako piše Kaso Abierto, Aidas je puna dva meseca lažirao srčane udare, tokom kojih nije platio nijedan evro za ono što je naručio.

Malo po malo, hapšen je čak 20 puta, ali bi svaki put posle kraćeg vremena izlazio na slobodu jer su njegovi prekršaji smatrani "manjim", s obzirom da je svakom restoranu dugovao samo male sume novca. Međutim, nakon što se zbroje svi njegovi incidenti, Aidas je restoranima ostao dužan 766 evra.

Tek kada mu je izrečena veća kazna i rečeno da će završiti iza rešetaka jer nije platio dve novčane kazne za svoje zločine, njegovim podmuklim poduhvatima je došao kraj.

Aidas je osuđen na najmanje 22 dana zatvora.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Bonus video:

06:51

OPREZ! Internet je prepun šema koje vrbuju ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track