PODSTANARKA SE ODSELILA, KOMŠIJE POZVALE GAZDU Osećao se miris trulog mesa, a kad je otvorio vrata, USLEDIO JE HOROR (FOTO)
Foto: Profimedia

PODSTANARKA SE ODSELILA, KOMŠIJE POZVALE GAZDU Osećao se miris trulog mesa, a kad je otvorio vrata, USLEDIO JE HOROR (FOTO)

Planeta -

Jeziv kraj doživeli su pas i mačka, čija je vlasnica Laura Tejt odlučila da napusti stan u kom je živela.

Zaključala ga je i otišla, a unutra je ostavila svoja dva krznena prijatelja. Bez hrane i vode, zatočene u stanu koji im je bio dom.

Niko nije ni znao da se odselila dok komšije nisu osetile odvratan smrad "mesa koje trune". Obratili su se njenom stanodavcu, koji je došao u stan i šokirao se. Odmah je pozvao inspektore, koji su pronašli crnog psa pasmine bul mrtvog u hodniku.

Laura Tate
foto: Profimedia

Nesrećna životinja je izgrebala rupu na vratima (neke delove drveta je u očaju pojeo), pa se izvukla iz sobe u kojoj je bila, ali nije mogla dalje. U hodniku je izdahnula. Pas je bio očajnički mršav i izgledao je jako loše, opisao je inspektor.

Mačka je pronađena mrtva u gomili smeća u jednoj od spavaćih soba. Procenjuje se da su ljubimci u trenutku kad su pronađeni bili mrtvi verovatno nedelju dana. Svuda oko njih bili su tragovi urina i izmet.

Sve to dogodilo se 14. aprila prošle godine. Ali pre nekoliko dana završilo se suđenje njihovoj 34 godine staroj vlasnici koja je priznala krivicu i osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju 20 nedelja, uslovno na 12 meseci.

Laura Tate
foto: Profimedia

Idućih deset godina ne sme da nabavlja ljubimce, a mora i da obavi i nešto društveno korisnog rada.

Deo javnosti bio je ogorčen činjenicom da za usmrćivanje psa i mačke ne ide u zatvor, ali Laura je objasnila kako joj je jako žao zbog svega i da oseća grižnju savesti. Zašto je to uradila? Iselila se iz stana kako bi živela s prijateljem i planirala je da dođe doći po ljubimce, ali na kraju ipak nije, pa su oboje izgubili život zatočeni, očajni, gladni i žedni.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track