POLICAJAC UBIO POZNATOG ROBIJAŠA: Nedužan proveo u zatvoru 16 godina, a onda nakon svađe upucan nasred ulice (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: youtube/ForbesBreakingNews

teška sudbina

POLICAJAC UBIO POZNATOG ROBIJAŠA: Nedužan proveo u zatvoru 16 godina, a onda nakon svađe upucan nasred ulice (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Američka policija objavila je snimak trenutka kad je zamenik šerifa ubio Leonarda Alana Кjura (53) tokom kontrole saobraćaja.

Incident se dogodio u ponedeljak u 7.30 sati severno od Džeksonvila nadomak državne linije između Džordžije i Floride.

Kjur je navodno vozio 160 km/h u svom kamionetu kad ga je zaustavio zamenik šerifa. Najpre mu je naredio da izađe iz vozila, a potom da stavi ruke na zadnji deo svog kamiona. Kjur, koji je inače proveo 16 godina u zatvoru, zamahnuo je na policajca nakon čega su počeli da se rvaju.

Kamera je potom zabeležila momenat kad je policajac izvukao pištolj i ispalio hitac u Kjura koji se stropoštao na zemlju.

Zamenik šerifa je odmah pozvao pomoć, međutim, Kjur je proglašen mrtvim uprkos pokušajima da ga spasu. Na snimku se čuje policajac kako jeca u pozadini dok su lekari pokušavali da reanimiraju Kjura. Prethodno je sam pokušao da ga spase.

- Ne ideš nigde - čuje se kako mu govori dok je ležao na zemlji.

Porodica nastradalog insistira da je Kjur žrtva policijske brutalnosti i da nije trebalo da bude ubijen.

Osuđen je za oružanu pljačku apoteke 2003. godine u Danija Biču na Floridi na doživotni zatvor i to zbog ranijih presuda za pljačku i drugih krivičnih dela. Nova jedinica za preispitivanje presuda je međutim 2020. godine zatražila od sudije da ga oslobodi i navela da je imao alibije koji su ranije zanemareni i da ga nikakvi fizički dokazi ili čvrsti svedoci nisu doveli na mesto zločina.

Nezavisni panel za reviziju od pet lokalnih advokata složio se sa nalazima.

Sudija je u decembru 2020. godine ukinuo presudu.

Kjur se inače vraćao iz posete bolesnoj majci na Floridi kad ga je zamenik šerifa zaustavio. Nakon izlaska iz zatvora držao je inspirativne govore srednjoškolcima koji su radili na poslovima obezbeđenja i razmišljao je o fakultetu nakon što je kupio kuću.

- Leni je bio sjajna osoba koja je već izgubila 16 godina svog života zbog nezakonitog zatvaranja. A sada ovo. Njegova porodica i on su zaslužili bolje. Lenijev život je bio važan. Potpuno smo uništeni - navela je organizacija "Nevinost" sa Floride.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja