POGLEDAJTE PRVI SNIMAK MAJKE I ĆERKE KOJE JE OSLOBODIO HAMAS: Amerikanke puštene posle 2 nedelje, evo kako izgledaju (VIDEO)
Foto: Izraelska vlada

POGLEDAJTE PRVI SNIMAK MAJKE I ĆERKE KOJE JE OSLOBODIO HAMAS: Amerikanke puštene posle 2 nedelje, evo kako izgledaju (VIDEO)

Planeta -

Amerikanka Džudit Tai Ranan i njena ćerka Natali Ranan (17) puštene su na slobodu dve nedelje nakon što ih je otela militantska grupa Hamas.

Obe žene žive u Čikagu, a za vreme napada bile su u poseti rodbini u kibucu Nahal Oz. Snimak je navodno prvi objavio Hamas. Nakon njihovog oslobađanja Natalin otac Uri Ranan rekao je da je ona dobro.

"Ja sam otac Natali Ranan i bivši suprug Džudit Ranan. Čekao sam ovo jako dugo, nisam spavao gotovo dve nedelje. Danas ću prvi put spavati nakon dugo vremena. Upravo sam razgovarao s ćerkom. Zvučala je dobro, bila je srećna i jedva čeka da se vrati kući. Džudit mi je rekla da ima ogrebotinu na ruci, ali da nije ništa strašno. Sledeće nedelje je rođendan moje ćerke i svi ćemo ga proslaviti zajedno", rekao je Uri Raanan.

Na fotografiji koju je objavila izraelska vlada su dve žene, a muškarac koji nosi pancirku drži ih za ruke. Pored njih su još dva naoružana vojnika.

Ubrzo je i američka ambasada u Jereusalimu objavila srećne vesti da su oslobođene dve američke državljanke koje je Hamas držao kao taoce otkako je 7. oktobra izveo svoje užasne terorističke napade na Izrael.

"U sigurnim su rukama izraelskih vlasti u Izraelu i tim iz američke ambasade uskoro će se sastati s njima", napisali su sinoć.

Nakon što su puštene, s njima je razgovarao i američki predsednik Džo Bajden.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track