LEPA RUSKA VODITELJKA SUSPENDOVANA ZBOG JEZIVE ŠALE O JEVREJIMA: Liza pomenula mrtve bebe u programu uživo i IZAZVALA HAOS (VIDEO)
Foto: Instagram printscreen

šokantan potez

LEPA RUSKA VODITELJKA SUSPENDOVANA ZBOG JEZIVE ŠALE O JEVREJIMA: Liza pomenula mrtve bebe u programu uživo i IZAZVALA HAOS (VIDEO)

Planeta -

Voditeljka Jujtjub kanala "Živi nokat" Liza Lazerson suspendovana je sa posla na dva meseca zbog užasavajuće antisemitske šale o mrtvim jevrejskim bebama.

Odluku je saopštio jedan od osnivača kanala Aleksej Venediktov.

- Posle sastanka sa Lizom doneli smo odluku. Liza je suspendovana na dva meseca odnosno skoro do kraja godine - saopštio je Venediktov na Telegramu.

Lazerson je izjavila da ne planira da se vrati na Jutjub kanal.

- Hvala svima koji su me podržali i još jednom se izvinjavam onima koje sam uvredila. Sada razumem zašto su u Sovjetskom Savezu građani bili zatvareni zbog pričanja viceva i zato se neću vratiti u "Živi nokat" za dva meseca - napisala je novinarka na svom Telegram kanalu.

Кanal "Živi nokat" kreirala je ekipa ruske radio stanice Eho Moskve koja je zatvorena nakon invazije na Ukrajinu. Venediktov je inače bio glavni urednik ugašenog radija.

Lazerson je tokom programa uživo 21. oktobra odgovorila na zahtev jednog od donatora da pročita njene omiljene citate iz pesama ili da jednostavno ispriča anegdotu. Voditeljka se setila jezive šale o razlici između kočije sa betonom i kočije sa mrtvim jevrejskim bebama.

- Kočije sa betonom ne možeš da istovariš vilama - rekla je Lazerson uz smeh.

Snimak je uklonjen sa Jutjuba u skladu sa politikom kompanije, ali je uspeo da se proširi internetom i može se videti na društvenoj mreži X.

Pretplatnici Jutjub kanala bili su ogorčeni takvim humorom. Кorisnici su ispod strima ostavljali brojne komentare.

Voditeljka se odmah izvinila zbog neprimerene šale. Objasnila je da je prepričala sovjetski antisemitski vic iz sedamdesetih godina i da je verovala da će to biti shvaćeno kao ismevanje antisemitizma i pokušaj borbe protiv njega.

- Nije tajna da su se Jevreji tradicionalno šalili o najmonstruoznijim trenucima u životu uključujući i holokaust. Tamo u Izraelu postoji čak i takmičenje antisemitskih karikatura - rekla je Lazerson.

Napomenula je da je pokazala neosetljivost na emocije onih koji su pogođeni tragedijom 7. oktobra.

- Želim da se lično izvinim svima koje je anegdota uvredila u kontekstu strašne tragedije koja se dogodila. Moje najdublje i iskreno izvinjenje. Svakako da to nisam želela da ispričam u kontekstu smrti beba i nikada nisam pomislila da bi to bilo povezano na ovaj način - rekla je Lazerson.

Poznata američka banka, podsetimo, otpustila je nedavno mladu bankarku nakon što je na Instagramu objavila komentar kojim je podržala masovno ubistvo Jevreja tokom Holokausta.

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track