DA LI ERDOGAN VEĆ SPREMA NASLEDNIKA? Njegov zet je tvorac UBITAČNIH "BAJRAKTARA" - nije ni kročio u politiku, a svi ga OBOŽAVAJU
Foto: Shutterstock, EPA Murat Cetinmuhurdar Turkish Pr, Profimedia

DA LI ERDOGAN VEĆ SPREMA NASLEDNIKA? Njegov zet je tvorac UBITAČNIH "BAJRAKTARA" - nije ni kročio u politiku, a svi ga OBOŽAVAJU

Planeta -

Sa samo 44 godine života Seldžuk Bajraktar može da se pohvali da je već uradio više nego obični smrtnici.

Porodični biznis Bajkar, koji vodi sa bratom Halukom, već je prepoznat u celom svetu zbog ubitačnih dronova "Bajraktar", i predstavlja najbolji primer uspeha turske vojne industrije.

Takođe, Seldžuk je u braku sa Sumejom Erdogan, najmlađom ćerkom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Njihov brak je, prema pisanju medija, skladan, iako par za sada ima jedno dete a ne troje, kako to želi turskih predsednik.

Grčki list Ekatimerini piše da je Seldžuk definitivno najpopularniji među drugim bliskim srodnicima turskog predsednika, kao što su sinovi Ahmet i Bilal, ili drugi zet Berat Albajrak.

Redžep Tajip Erdogan
foto: EPA Necati Savas

Njegov nalog na društvenoj mreži X (bivši Tviter), ima 2,3 miliona pratilaca koji mogu pratiti Seldžukovo učešće na propalestinskim događajima, sastanke sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, ili fotografisanje sa porodicama glasača.

Grčki list postavlja pitanje šta je sledeći korak za "oca" turskih dronova, i odmah daje odgovor - da uđe u politiku.

Ekatimerini tvrdi da se upravo priprema ulazak u politiku Seldžuka Bajraktara, koji je dobio novi PR tim, čija misija je da upravlja njegovim nalozima na društvenim mrežama. Takođe, njihov zadatak će biti da pomaže Bajraktaru prilikom sve češćih javnih nastupa.

Prema tvrdnjama grčkog lista, sve više se čuju glasine da Bajraktar želi da uđe u politiku, sa ciljem da nasledi svog tasta Redžepa Tajipa Erdogana na predsedničkoj poziciji.

- Poslanici u Ankari sada očekuju da će mladi biznismen dati iznenađujuću izjavu narednih dana - saopštio je novinar Erai Gergiulu iz turske prestonice.

Napominje se da se naredni predsednički izbori u Turskoj očekuju 2028. godine. Erdogan će tada imati 74 godine i navršiće 14 godina na mestu predsednika.

Iz turske "mejnstrim" politike već su "ispali" bivši ministar odbrane Hulusi Akar, bivši ministar policije Sulejman Sojlu, kao i drugi zet turskog predsednika Berat Albajrak.

Sa druge strane, Seldžuk Bajraktar ima ogromnu popularnost među političarima, iako se on sam uopšte ne bavi politikom.

Grčki list se poziva na anketu MetroPOLL-a, prema kojoj je Bajraktar treći najpopularniji političar u Turskoj, iza Erdogana i Hakana Fidana, iako još uvek nije kročio u političku arenu.

(Kurir.rs/Ekathimerini)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track