OGLASIO SE ZELENSKI POSLE EKSPLOZIJE KOD NUKLEARKE! Ukrajinski lider POBESNEO - "Terorističkoj državi SANKCIJE NISU DOVOLJNE"
Foto: Youtube/Факти ICTV/Sky News/Twitter/@AlertChannel

OGLASIO SE ZELENSKI POSLE EKSPLOZIJE KOD NUKLEARKE! Ukrajinski lider POBESNEO - "Terorističkoj državi SANKCIJE NISU DOVOLJNE"

Planeta -

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da je današnji napad ruskih dronova u oblasti Hmeljnicki verovatno gađao područje nuklearne elektrane, i da je to dokaz da su Rusiji potrebne strože sankcije.

- Najverovatnije je da je meta ovih napada nuklearna elektrana Hmeljnicki. Udarni talas od eksplozije zatresao je prozore, uključujući i prostorije nuklearne elektrane - rekao je Zelenski.

On je dodao da svaki ruski udar, posebno oni čije su mete nuklearne elektrane i druga kritična postrojenja, služi kao dokaz da "pritisak na terorističku državu nije dovoljan".

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci navodne eksplozije nedaleko od nuklearne elektrane. Autentičnost snimaka nije potvrđena.

Snažne eksplozije u blizini nuklearne elektrane Hmeljnicki oštetile su prozore tokom noći, ali nisu uticale na rad elektrane ili njenu vezu sa mrežom, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

- Eksplozije su privremeno prekinule napajanje nekim stanicama za praćenje radijacije. Činjenica da su mnogi prozori uništeni pokazuje koliko se eksplozija dogodila blizu. Sledeći put nećemo imati te sreće - zaključio je direktor IAEA Rafael Grosi.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track