MAJKA SRPSKOG MLADIĆA KOG JE OTEO HAMAS: Pokušavam da budem jaka, svuda tražim pomoć!
Foto: Privatna arhiva

MAJKA SRPSKOG MLADIĆA KOG JE OTEO HAMAS: Pokušavam da budem jaka, svuda tražim pomoć!

Planeta -

Alon Ohel, koji ima srpsko državljanstvo, otet je 7. oktobra na muzičkom festivalu blizu granice s Gazom. Njegova majka Idit Ohel poručuje da je zahvalna Srbiji na angažovanju oko puštanja Alona na slobodu.

Idit Ohel se nada da će njen sin uskoro biti na okupu s porodicom.

„Alon je divna osoba. On je sjajan prijatelj, uvek je sa prijateljima. Gde god da je išao imao je prijatelje. On im je važan, i oni su njemu važni“, opisuje Idit svog sina.

Dodaje da je mladić šest meseci putovao po Aziji, a da se krajem avgusta vratio kući.

Alon Ohel
foto: Privatna arhiva

Alon svira klavir, što je i studirao, a majka kaže da mu je to najvažnija stvar u životu. „Obožava muziku, zato je i otišao na festival. Muzika je njegov život“, rekla je Idit.

Dodaje da je njen sin hteo da živi u Tel Avivu, gde je sa prijateljima iznajmio stan.

Preci Aolna Ohela su iz Novog Sada, a svojevremeno su se odselili za Izrael. Iako ima srpsko državljanstvo, mladić je tek trebalo da dođe u Srbiju. Zajedno sa dedom i rođenim bratom trebalo je da dođu i posete rođake. Sve je bilo spremno za pitovanje, imali su i kupljene avionske karte, a onda se desio napad Hamasa 7. oktobra i njegova otmica.

Idit Ohel
Idit Ohelfoto: Kurir tv

Alon Ohel (22), izraelsko-srpski državljanin, otet je 7. oktobra.

„Divna je osoba i mnogo, mnogo mi nedostaje. Brinem se za njega. Došla sam u Tel Aviv i bila u srpskoj ambasadi. Srela sam ambasadora Petrovića koji je bio divan i jako ljubazan. Saslušao me je u vezi sa Alonom. Sedeli smo i pričali i taj razgovor je bio jako dobar. Razmenili smo informacije. On je rekao šta rade, ja sam mu rekla šta znam o Alonu. I zahvalna sam Srbiji, ali i međunarodnoj zajednici jer znam da rade sve da vrate Alona kući. Nadam se da će naći najbolji način da ga puste i da mi ga vrate živog“, rekla je majka.

Istakla je da se oseća nemoćno i da ne može mnogo da uradi, već samo da se nada i moli.

„Pokušavam da budem jaka. Moja porodica se takođe nada, rade sve da u svetu bude dobro i da imaju dobru energiju i dobrotu. To je način da ga vratimo. Gde god da idem, tražim pomoć, ali ne na neki loš nači. Išla sam svuda, sve sam pitala za pomoć. Molim ljude da misle o Alonu i drugim kidnapovanima. Samo da se nadaju da budu dobro. To mi je dovoljno, kao majci“, poručila je žena, koja već duže od dve nedelje iščekuje dan kada će joj se sin vratiti kući.

Kurir.rs/N1

Bonus video:

05:32

NAPAD HAMASA NA 7 TAČAKA, SEJALI SU SMRT NA MOTORNIM ZMAJEVIMA! Ignjatović: Ovako su uspeli da PREVARE IZRAEL da premeste snage

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track