PUTIN OKUPLJA VRH VOJSKE I DIPLOMATIJE: Kremlj tvrdi da je napad na Izraelce na aerodromu u Dagestanu rezultat zapadnog mešanja
Foto: EPA Sergey Guneev/sputnik kremlin, Printscreen/Twitter

REAKCIJA PREDSEDNIKA RUSIJE

PUTIN OKUPLJA VRH VOJSKE I DIPLOMATIJE: Kremlj tvrdi da je napad na Izraelce na aerodromu u Dagestanu rezultat zapadnog mešanja

Planeta -

Napad na aerodromu u ruskoj republici Dagestan sa većinskim muslimanskim stanovništvom, koji su izvršili demonstranti koji su tražili Izraelce, velikim je delom rezultat spoljnog mešanja, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Događaji oko aerodroma Mahačkala (glavni grad Dagestana) sinoć su velikim delom rezultat spoljnog mešanja, uključujući i spoljnih informacija - rekao je Peskov novinarima.

On nije precizirao odakle je to navodno mešanje došlo, ali vođa Dagestana Sergej Melikov ranije je rekao, bez pružanja dokaza, da su ti nemiri organizovani sa ukrajinske teritorije, gde se vode sukobi između Kijeva i Moskve.

Velika grupa muškaraca upala je sinoć na pistu i terminal aerodroma u Mahačkali, glavnom gradu pretežno muslimanske ruske republike Dagestan, posle najave dolaska leta iz Izraela.

Ovaj incident događa se u jeku naraslih tenzija širom sveta od kada je Izrael počeo kampanju u Gazi kao odgovor na krvavi napad palestinskog islamističkog Hamasa 7. oktobra.

Peskov je ocenio da je sa televizijskim slikama užasa koji se dešavaju u pPjasu Gaze "vrlo lako za zlonamerne ljude da iskoriste i izazovu situaciju i uznemire ljude".

Peskov je dodao da će ruski predsednik Vladimir Putin održati sastanak sa ministrima odbrane i spoljnih poslova o "zapadnim pokušajima da iskoriste događaje na Bliskom istoku da podele rusko društvo".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track