"NJUJORK TAJMS JE UČINIO USLUGU PALESTINCIMA, POVEROVALI SU IM, PA PRENELI NARODU" Smajlović: U Beloj kući je to NEOPROSTIVO!
Foto: AP Abed Khaled

kurir tv

"NJUJORK TAJMS JE UČINIO USLUGU PALESTINCIMA, POVEROVALI SU IM, PA PRENELI NARODU" Smajlović: U Beloj kući je to NEOPROSTIVO!

Planeta -

Izrael je ušao u ono, što njihovi zvaničnici opisuju kao "druga faza rata",odnosno kopnenu ofanzivu.

Broj civilnih žrtava u pojasu Gaze raste, među njima je sve više dece. Humanitarna kriza u Gazi dobija katastrofalne razmere.

Istovremeno rat između Izraela i Hamasa otkrio je i ponašanje društvenih medija, odnosno munjevite dvoboje dezinformacijama. Ovakvi narativi uspešno šire islamofobiju i antisemitizam.

Palestina, Gaza, Izrael, rat u Izraelu
foto: AP Mohammed Dahman

Na društvenom mreži X, bivšem Tviteru, ili na nekoj drugoj mreži, niko neće stradati od rakete, ali i laž može ozbiljno da povredi. Svi traže takozvanu ključnu reč da bi u realnom vremenu mogli da shvate šta se dešava.

O ovoj temi u Pulsu Srbije" na Kurir televiziji, diskutovala je novinarka Ljiljana Smajlović.

U moru informacjia, na svakoj platformi, pa maltene i koraku, a pogotovo u medijima, Smajlović je otkrila kako dolazi do kredibilnih saznanja:

01:30

NJUJORK TAJMS JE UČINIO USLUGU PALESTINCIMA, POVEROVALI SU IM, PA PRENELI NARODU Smajlović: U Beloj kući je to NEOPROSTIVO!

- Ja sam neko ko najviše prati Zapadne izvore informisanja. Nisam ekspert za Bliski istok, ne znam arapski, samim tim sam u startu ograničena. Najviše se informišem iz "Njujork tajmsa". Oni su dali jasnu i čvrstu podršku Izraelu, moglo bi se reći da su na njihovoj strani. Međutim, pomenuti list je na sebe navukao najveći gnev američkog predsednika, smatra se da je "Njujork tajm" učinio ključnu ulogu Palestincima, kada je odmah poverovao saopštenju ministarstva zdravlja Gaze, da su Izraelci gađali bolnicu, kada je stradalo stotine ljudi. To se u Beloj kući smatra neoprostivom greškom.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:05

OFANZIVA IZRAELA JE ZAUSTAVLJENA NAKON RETORIKE AMERIKE Stručnjaci bez dileme: Izrael mora snositi žrtve kako bi ostvario cilj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track