MAJKA U POSLEDNJEM TRENU JEDNIM POTEZOM SPASILA ŽIVOT BEBI Snimak koji uliva jezivu: Bahati vozač je OSTAVIO DA UMRE (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Dailymai

MAJKA U POSLEDNJEM TRENU JEDNIM POTEZOM SPASILA ŽIVOT BEBI Snimak koji uliva jezivu: Bahati vozač je OSTAVIO DA UMRE (VIDEO)

Planeta -

Hrabra majka uspela je da odgurne kolica u kojima je bilo njeno dete na sigurno pre nego što ju je pijani vozač oborio i ostavio da umre sa teškom povredom mozga.

Beki Šarp (36) prelazila je put sa ckćerkom Lorenom kada je Dejl Klark (38) vozeći brže od dozvoljenog i pijan, naleteo na njih.

Na snimku vidi se kako automobil ide spoljnom trakom, a zatim skreće u unutrašnju traku u poslednjoj sekundi dok žena sa kolicima prelazi put. Pre udarca ona je uspela da odgurne kolica s puta i beba je prošla bez povreda uprkos tome što su se njena kolica prevrnula. Ali njena majka je provela osam nedelja u komi i od nesreće je na odeljenju za rehabilitaciju.

Bahti vozač se odvezao, ostavljajući ženu da umre. Pretrpela je povrede koje su joj promenile život, uključujući traumu mozga i višestruke prelome zbog kojih je morala da koristi invalidska kolica i da joj je potrebna dugotrajna medicinska nega.

Kako je kasnije objavljeno, vozač je tog dana pio i imao je na umu „devojke i drogu“, a dok je vozio, koristio je svoj telefon kao satelitsku navigaciju u krilu i kontaktirao dilere droge ranije tokom dana.

Nakon udarca, kolica sa bebom se vide kako se kotrljaju pored puta između par drveća dok je majka odbačena u vazduh „kao krpena lutka“ od siline sudara.

Od udarca je odbačena dužinom terena za kriket.

Iako je vozač pobegao, svedok je zapamtio njegovu registarsku tablicu i ubrzo mu je policija ušla u trag. Bolničari su na licu mesta izvršili transfuziju krvi i prebačena je u bolnicu u Sautemptonu, koja je stigla u vegetativnom stanju.

Imala je tešku traumatsku povredu mozga, prelom lobanje, rebara, karlice i potkolenice leve noge i razderanu slezinu. Hirurzi su morali da buše u njenu lobanju da bi ublažili pritisak izazvan oticanjem mozga. Doktori nisu bili optimisti da će Beki izdržati, ali nakon što je doza sedativa polako smanjena, izašla je iz kome.

Od tada je na intenzivnoj rehabilitaciji na neurološkom odeljenju u bolnici Pul, gde je na logopedskoj terapiji i uz pomoć fizioterapeuta ponovo uči da hoda.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track