SPREMILA PEČURKE BIVŠEM SVEKRU I SVEKRVI: Umrli u strašnim mukama, Australijanka tvrdi da je i sama probala jelo (FOTO, VIDEO)
Foto: YouTube/ 7NEWS Australia, Gottfried Czepluch / imago stock&people / Profimedia

policija sprovodi istragu

SPREMILA PEČURKE BIVŠEM SVEKRU I SVEKRVI: Umrli u strašnim mukama, Australijanka tvrdi da je i sama probala jelo (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Policijski detektivi u Australiji pretražuju dom Erin Paterson, žene koja je uhapšea nakon što je pripremila obrok s otrovnim pečurkama koji je usmrtio troje ljudi.

Paterson je uhapšena u svom domu u Leongati, na istoku savezne države Viktorija i nalazi se na ispitivanju u policijskoj stanici.

Heder Vilkinson (66), njena sestra Gejl Paterson i njen suprug Don Paterson, oboje stari 70 godina, preminuli su u avgustu i to samo nekoliko dana nakon što su pojeli biftek Velington sa pečurkama koji im je pripremila Erin Paterson.

Patersonovi su bili roditelji njenog bivšeg supruga Sajmona.

Ijan Wilkinson (68), suprug Heder Vilkinson i pastor baptističke crkve, jedini je preživeo, ali je u kritičnom stanju, zbog čega je proveo skoro dva meseca u bolnici.

Specijalizovani policijski tim istražitelja pretražuje kuću Erin Paterson u kojoj se 29. jula održao kobni porodični ručak. Doveli su i posebno obučene pse koji mogu da nanjuše skrivene USB uređaje i SIM kartice.

šampinjoni, pečurke
foto: Gottfried Czepluch / imago stock&people / Profimedia

Pse je obezbedila australijska federalna policija, koja tvrdi da oni mogu da pronađu uređaje za pohranjivanje podataka kao što su USB, hard diskovi, mobiilni telefoni, SIM kartice i drugo.

Paterson je odlučno negirala bilo kakvu krivicu i izjavila da je ona uzela preostali poslednji tanjir jela i takođe pojela porciju, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled.

Erin Paterson
Erin Patersonfoto: YouTube/ 7NEWS Australia

Ona je tvrdila je da je pečurke kupila u velikom lancu supermarketa, a suhe pečurkeu jednoj azijskoj radnji u Melbournu.

Navela je da je obroke rasporedila u tanjire i gostima prepustila da sami odaberu tanjir iz kojeg će da jedu.

Dejli mejl prenosi da je Paterson zabrinuta da će je bivši suprug okriviti za smrt svojih roditelja i zatražiti starateljstvo nad njihovo dvoje dece.

(Kurir.rs/Daily Mail/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja