SRAMNA IZJAVA BIVŠEG ČEŠKOG PREDSEDNIKA: Sve Palestince bih u Arabijsku pustinju
Miloš Zeman, Foto: Printscreen/Video Plus

SRAMNA IZJAVA BIVŠEG ČEŠKOG PREDSEDNIKA: Sve Palestince bih u Arabijsku pustinju

Planeta -

Bivši predsednik Češke Miloš Zeman predložio je kao rešenje sukoba na Bliskom istoku da se svi Palestinci, iz Gaze i sa Zapadne obale, deportuju u Saudijsku Arabiju i delimično u Jordan.

Naveo je da to ne bi bilo nehumano i da su posle Drugog svetskog rata po sistemu kolektivne krivice iz Čehoslovačke, Poljske i drugih istočnoevropskih zemalja deportovani milioni Nemaca, tamošnje nacionalne manjine.

- To ne bi bilo ništa nehumano. Na kraju krajeva, Palestinci ionako uglavnom, uključujući i Gazu, gde vlada Hamas, žive u jadnim uslovima. A Saudijskoj Arabiji je potrebna radna snaga.

Dakle, humano iseljenje Palestinaca iz Gaze i eventualno sa Zapadne obale bi, prema mom mišljenju, rešilo situaciju - kazao je bivši predsednik u intervjuu češkom dnevniku Lidove novini.

Deo tog Zemanovog "rešenja" sukoba na Bliskom istoku bilo bi i to da se Palestinci deportuju u pustinje, koje bi počeli eventualno uz međunarodnu pomoć da navodnjavaju.

Kurir.rs

Bonus video:

03:29

HEZBOLAH TREBAO DA UDARI OŠAMUĆEN IZRAEL, SADA JE KASNO?! Eksperti analizirali Nasralahov govor: NEĆE POKRENUTI TOTALNI RAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track