DEMONSTRANTI POKUŠALI DA UPADNU U AMERIČKU VOJNU BAZU! Scene haosa u Turskoj, policija koristila suzavac i VODENE TOPOVE (VIDEO)
Foto: Twitter/@ragipsoylu

DEMONSTRANTI POKUŠALI DA UPADNU U AMERIČKU VOJNU BAZU! Scene haosa u Turskoj, policija koristila suzavac i VODENE TOPOVE (VIDEO)

Planeta -

U turskom gradu Adani policija je upotrebila suzavac i vodene topove protiv demonstranata koji su pokušali da uđu u američku vojnu bazu Indžirlik, piše DHA.

Događaj pod nazivom "Konvoj slobode za Palestinu" organizovala je turska fondacija za humanitarnu pomoć "Ljudska prava i slobode" (IHH).

Konvoj je krenuo iz Istanbula i stigao do baze Indžirlik. Vožnji su se pridružili automobili koji su stigli i iz drugih gradova.

Demonstranti su tražili zatvaranje baze usred eskalacije u Pojasu Gaze.

Kako navodi agencija, protest je protekao mirno. Policija je blokirala neke puteve, ali je u jednom trenutku grupa demonstranata pokušala da uđe u bazu.

- Policija je koristila suzavac i vodene topove da spreči demonstrante - saopštila je agencija.

Vazduhoplovnu bazu Indžirlik na jugu Turske koriste američke vazduhoplovne snage.

Pored toga, američka vojska upravlja radarskom stanicom za rano upozoravanje na raketni napad, koja se nalazi u regionu Kurečik u provinciji Malatija i deo je odbrambenog raketnog sistema NATO u Evropi.

(Kurir.rs/DHA/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track