VODITELJ UBIJEN U PROGRAMU UŽIVO: Napadač upao u studio, ispalio mu 2 hica u glavu, kamera zabeležila JEZIVU scenu (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Twitter/@zhirkev

užas

VODITELJ UBIJEN U PROGRAMU UŽIVO: Napadač upao u studio, ispalio mu 2 hica u glavu, kamera zabeležila JEZIVU scenu (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Voditelj lokalnog radija na Filipinima ubijen je tokom programa uživo nakon što je naoružani napadač ušao u kućni studio.

Huan Džumalon (57) upucan je dva puta u glavu tokom jutarnjeg emitovanja programa na Fejsbuku u gradu Кalamba.

Na šokantnom snimku napada vidi se iznenađeni voditelj kako podiže pogled sekund pre nego što su odjeknuli hici. Napadač, koji se ne vidi na snimku, potom mu je otrgao zlatnu ogrlicu sa vrata pre nego što je pobegao na motoru sa saučesnikom koji ga je čekao ispred kuće.

Džumalon je proglašen mrtvim na putu do bolnice.

Motiv ubistva voditelja za sada nije poznat.

Filipinski predsednik Ferdinand Markos oštro je osudio pucnjavu i naredio nacionalnoj policiji da hitno pronađe ubice.

- Napadi na novinare neće se tolerisati u našoj demokratiji. Svako ko ugrožava slobodu medija suočiće se sa posledicama svojih postupaka - naveo je Markos u saopštenju.

Filipini su decenijama važili za jedno od najopasnijih mesta za novinare na svetu. Nacionalna unija novinara Filipina saopštila je da je Džumalon 199. novinar ubijen u toj zemlji od 1986. godine kad se demokratija vratila u zemlju.

Napadač nije viđen na Fejsbuku uživo, ali policija je saopštila da proverava da li su sigurnosne kamere postavljene u kućnom studiju i kod komšija nešto snimile.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Bonus video:

00:42

KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA EKVADORA UBIJEN NA PREDIZBORNOM SKUPU: Napadač prišao i pucao mu u glavu dok je ulazio u auto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja