MASK REAGOVAO NA SUKOB ZELENSKOG I VRHA VOJSKE: Milijarder se oglasio nakon izjave Zalužnog da NEMA IZLAZA iz situacije na frontu
Foto: EPA / Patrick Pleul / POOL

komentar

MASK REAGOVAO NA SUKOB ZELENSKOG I VRHA VOJSKE: Milijarder se oglasio nakon izjave Zalužnog da NEMA IZLAZA iz situacije na frontu

Planeta -

Milijarder Ilon Mask komentarisao je trzavice između ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

Mask je napisao znak uzvika kao odgovor na objavu biznismena Dejvida Saksa koji je najavio "otvoreni sukob" između Zelenskog i Zalužnog. Saks je na društvenoj mreži X napisao da Zelenski i Zalužni "otvoreno kritikuju" jedan drugog u medijima.

Mask je odmah u komentaru napisao znak uzvika kako bi naglasio važnost tog momenta za rusko-ukrajinski sukob.

Zalužni je nedavno u članku za Ekonomist, podsetimo, rekao da je situacija na frontu dospela u ćorsokak. Takođe je napomenuo da se više ne nada proboju iako je prema "udžbenicima NATO" Oružane snage Ukrajine već trebalo da se bore na Кrimu.

Ilon Mask
foto: Twitter printscreen

Zelenski je u petak, tokom posete predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Kijevu, morao da se pravda rekavši da ukrajinska ofanziva nije dospela u ćorsokak. Ukrajinski predsednik navodi da rešenje problema sa kojima se suočavaju Oružane snage Ukrajine leži u snabdevanju lovcima F-16.

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika, Igor Žovkva, kritikovao je Zalužnog rekavši da nije trebalo da kaže zapadnim medijima o stanju stvari na frontu. Žovkva je dodao da je objava glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine "izazvala paniku" među zapadnim partnerima Кijeva.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući reči Zalužnog, rekao je da se "specijalna operacija zaštite Donbasa" nastavlja dosledno i da će svi njeni ciljevi biti ostvareni. Кremlj je takođe saopštio da što pre Кijev shvati da nema izgleda za pobedu na bojnom polju - to će se pre situacija rešiti i pre će se otvoriti neki izgledi.

Mask je inače nedavno na sličan reagovao i na izjavu američke sekretarke finansija Dženet Jelen da Vašington može sebi da priušti dva vojna sukoba u isto vreme.

(Kurir.rs/RIA)

Bonus video:

01:04

Ilon Mask nakratko nije bio najbogatiji na svetu! STRUČNJAK ŠOKIRAO TVRDNJAMA: Oni nemaju moral, TI LJUDI SVE MERE NOVCEM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track