RUSI JEDNIM POGOTKOM ZBRISALI 128. UKRAJINSKU BRIGADU: Uznemirujući snimak, velika greška oficira, nezapamćen masakr (VIDEO)
Foto: Twitter printscreen

užas

RUSI JEDNIM POGOTKOM ZBRISALI 128. UKRAJINSKU BRIGADU: Uznemirujući snimak, velika greška oficira, nezapamćen masakr (VIDEO)

Planeta -

U vazdušnom napadu na 128. brigadu Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti poginulo je 28 vojnika, a 53 su ranjena.

Ministarstvo odbrane Ukrajine potvrdilo je pogibiju vojnog osoblja.

Tokom udara projektila poginuo je i jedan od najboljih ukrajinskih artiljeraca Dmitrij Miljutin sa pozivnim znakom Taksista. Miljutin je služio u 128. brigadi koja se u subotu našla na udaru ruskih raketa.

Napad je prema nekim izvorima izveden raketom Iskander, a prema drugima avionskom raketom Kh-59. Projektil je uleteo u gomilu od više od 100 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Na uznemirujućim snimcima nastalim nakon napada vide se vozila u plamenu i desetina tela vojnika koja leže svuda unaokolo.

Narodna poslanica Marijana Bezugla navela je da je ruska raketa pogodila koncentraciju vojnog osoblja koja je inače zabranjena u zoni fronta. Vojnike su prema nezvaničnim navodima medija oficiri, suprotno pravilima, okupili na svečanosti dodeljivanja nagrada povodom Dana artiljeraca.

- Ministar odbrane Rustem Umerov me je izvestio o merama koje su preduzete na otkrivanju svih okolnosti i ko je šta konkretno naređivao - rekao je Zelenski.

Među nastradalima se navodno nalaze pukovnik Vladimir Vozni i još trojica visokih oficira.

Pojedini vojni blogeri navode da je prema preliminarnim tvrdnjama ceremoniju nadzirao ruski izviđački dron "ORLAN" i da je ceremonija otkrivena i locirana od strane ruske obaveštajne službe.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:17

RUSI TAKTIKOM HANIBALA NANELI STRAHOVITE GUBITKE UKRAJINI Španović: Ovako im izgledala zaseda s planina! DVA PUT U 1 DANU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track