UKRAJINSKI SPECIJALCI "LOVE" VAGNEROVCE U AFRICI?! Kijevski medij objavio ŠOKANTNE SNIMKE - Ispaljuje raketu, pa počinje JURIŠ
Foto: Youtube/KyivPost/минобороны.рф

UKRAJINSKI SPECIJALCI "LOVE" VAGNEROVCE U AFRICI?! Kijevski medij objavio ŠOKANTNE SNIMKE - Ispaljuje raketu, pa počinje JURIŠ

Planeta -

Ukrajinski portal Kijev Post objavio je dva video snimka koji navodno prikazuju ukrajinske specijalce koji se bore protiv pripadnika Vagnera u afričkoj državi Sudan.

Izvori ukrajinskog medija u sektoru bezbednosti Ukrajine tvrde da je trenutno u toku operacija "čišćenja Vagnerovih plaćenika, njihovih terorista i specijalnih službi Ruske Federacije" u toj afričkoj zemlji.

- Snimak verovatno pokazuje rad specijalnih jedinica Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine - tvrdi izvor ukrajinskog medija, koji je odbio da iznese detalje pozivajući se na bezbednosne probleme.

Izvor tvrdi da je video materijal nastao "u poslednje dve nedelje", na neimenovanoj urbanoj lokaciji u Sudanu, a Kijev Post piše da nijedan snimak nije nezavisno verifikovan.

Čini se da je prvi video snimljen dronom uz pomoć infracrvene aparature. Manja jedinica okružuje kompleks, a mete u njemu su istaknute u video snimku. Na jednom delu snimka, napadač koristi ručni raketni bacač kojim gađa prozor zgrade.

Potom sledi nekoliko eksplozija, dok protivnici koji se nalaze u zgradi uzvraćaju paljbu, a drugi pokušavaju da pobegnu.

Drugi video snimak je nastao tokom dana, i snimljen je dronom koji lebdi na visini od 200-400 metara iznad zemlje. Navodni ukrajinski operativci nisu prikazani, ali određeni broj muškaraca koji izgledaju kao mete trče ulicama gusto naseljenog grada ili malog sela. U blizini se može videti nekoliko eksplozija.

Ukrajinska vlada nije zvanično priznala raspoređivanje operativaca u Sudanu niti sprovođenje operacija usmerenih protiv Vagnerovaca u zemlji.

Prošlog meseca Si-En-En je izvestio da je serija napada bespilotnim letelicama usmerena na pobunjenike koje podržava Vagner u blizini glavnog grada Sudana bila "karakteristična" za ukrajinske specijalne snage.

(Kurir.rs/Kyiv Post)

Bonus video:

03:08

AKO VAS ZANIMA KOJE PROJEKTILE BI TREBALO DA DOBIJE UKRAJINA, POGLEDAJTE VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track