"AMERIČKI NAROD NE ŽELI DA VIDI STARE LIDERE NA ČELU DRŽAVE" Jelača o poslednjim anketama: Govore o tome za KOGA NEĆE GLASATI!
Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia, AP Evan Vucci, AP Rebecca Blackwell

amerika

"AMERIČKI NAROD NE ŽELI DA VIDI STARE LIDERE NA ČELU DRŽAVE" Jelača o poslednjim anketama: Govore o tome za KOGA NEĆE GLASATI!

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp prema poslednjim anketama vodi ispred aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena u pet država uoči predsedničkih izbora koji će biti održani u novembru naredne goidne.

Donald Tramp
foto: Scott Eisen / Getty images / Profimedia, MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Najnovije ankete Njujork tajmsa i Sijena koledža, pokazuju da Tramp prednjači ispred Bajdena sa 10 bodova u Nevadi, šest u Džordžiji, pet u Arizoni, pet u Mičigenu i četiri u Pensilvaniji. Kako je američka javnost reagovala na ova istraživanja, rekao je sagovornik Kurira, iz Njujorka, Dejana Jelača, glumac.

Dejan jelača
foto: Kurir TV

Analizirajući nedavne političke promene u Americi, on je istakao značajnu razliku između rezultata istraživanja javnog mnjenja i stvarne političke klime u zemlji.

Jelača je naglasio kako su prethodna istraživanja javnog mnjenja često bila nepouzdana, nagoveštavajući potencijalne pobede koje se nisu obistinile.

Podsetio je na 2016. godinu kada su istraživanja javnog mnjenja sugerovala ubedljivu pobedu Hilari Klinton, nad Donaldom Trampom, a isto se desilo i tokom predsedničkih izbora 2020. kada su ankete predviđale pobedu Trampa nad Bajdenom, što se na kraju nije obistinilo.

- Ta velika promena i ono što smo videli na terenu i ta istraživanja javnog mnjenja su potpuno drugačija - naglasio je Jelača.

Nedavni izbori u SAD-u, kako je naglasio, jasno su pokazali potpuno iznenađujuće političke obrte, posebno u tradicionalno republikanskim državama kao što su Virdžinija, Kentaki i Ohajo. Demokratska stranka je osvojila ključne pobede u ovim državama, od kojih su neke tradicionalno podržavale republikansku politiku.

02:22

AMERIČKI NAROD NE ŽELI DA VIDI STARE LIDERE NA ČELU DRŽAVE Jelača o poslednjim anketama: Govore o tome za KOGA NEĆE GLASATI!

- Ankete su pokazale da veliki deo mladih birača nema nameru da glasa ni za Bajdena ni za Trampa. Interesantno je kako se govori o tome za koga se neće glasati. Dakle, sad se ide nekim sistemom eliminacije - primetio je Jelača.

Jelača je naglasio da je američko javno mišljenje u konstantnoj promeni, što se jasno pokazalo na nedavnim izborima, gde su se neka ključna pitanja poput prava na abortus i legalizacije marihuane iznenada našla na suprotnim stranama političkog spektra.

- Ono što je najvažnije jeste da preko 65% u anketama, dakle američkog naroda koji je vrlo jasnu poruku poslao i 2020. i 2022. na tim međuizborima da ne želi da vidi stare lidere na čelu države. Dakle, da ne želi da vidi ni Bajdena, da ne želi da vidi ni Trampa - istakao je Jelača i zaključio da će politička scena u Americi do predsedničkih izbora 2024. godine doživeti značajne promene.

- Ostaje nam sigurno jedna burna godina tih predsedničkih kampanja u Americi - zaključio je Jelača.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track