CURE POSLEDNJI SATI ZA BEBU INDI: Bije se bitka za spas malene, danas tačno u 15 sati biće skinuta sa aparata (FOTO)
Foto: GoFundme

roditelji izgubili još jednu bitku

CURE POSLEDNJI SATI ZA BEBU INDI: Bije se bitka za spas malene, danas tačno u 15 sati biće skinuta sa aparata (FOTO)

Planeta -

Teku poslednji sati života za malu Indi Gregori, 8-mesečnu bebu koja boluje od mitohondrijske bolesti, nakon što je sudija odbio zahtev njenih roditelja da devojčica kod kuće bude skinuta sa aparata.

Doktori koji su je lečili u bolnici u Notingemu rekli su da ne mogu više ništa da učine za nju.

Njeni roditelji su podneli zahtev da se dozvoli povratak Indi u njihovu kuću u Darbiširu. Međutim, sud je doneo odluku da njeno lečenje treba da se završi u bolnici. Beba će stoga biti isključena sa aparata danas u 14 sati po lokalnom vremenu (15h po našem).

1 / 7 Foto: GoFundme

Indi ima samo osam meseci i mitohondrijsku bolest, genetsko stanje koje troši energiju. U pisanoj presudi on je rekao da bi bilo "sve osim nemoguće" da se osmomesečno dete ukloni sa aparata za održavanje života i sprovede palijativno zbrinjavanje u domu njene porodice.

Lekari su rekli da je Indi trenutno "očigledno uznemirena i u bolovima". Britanski par je rekao da je spreman da svoju ćerku odmah, "u roku od nekoliko sati", odveze u Rim, prenosi Daily mail.

Žele da prebace devojčicu u rimsku bolnicu Bambino Gezu. Juče popodne, prenosi Mail, italijanski konzul u Mančesteru, na zahtev Indine porodice, u svojstvu sudije za starateljstvo nad devojčicom, izdao je hitnu meru za njeno prebacivanje u Rim, priznajući autoritet i presudu italijanskih sudova u slučaju.

Konzul je takođe imenovao posebnog staratelja koji će upravljati situacijom i komunicirati sa britanskom bolnicom.

Da podsetimo, italijanska vlada učinila je Indi svojom državljankom nedavno kako bi pružila podršku porodici. Jedna bolnica u Rimu prihvatila je da nastavi lečenje bebe.

Kurir.rs/Telegraf/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track