OSVETA IZRAELA ZA MASAKR U VOJNOJ BAZI: Desetkovana brigada komandosa Hamasa koja je predvodila napad 7. oktobra MRTAV I KOMANDANT
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

idf

OSVETA IZRAELA ZA MASAKR U VOJNOJ BAZI: Desetkovana brigada komandosa Hamasa koja je predvodila napad 7. oktobra MRTAV I KOMANDANT

Planeta -

Izraelska vojska navodi da su kopnene snage ubile nekoliko operativaca Hamasa i pripadnika elitnih snaga Nukba koje su navodno učestvovali u masakru 7. oktobra.

Operacije su prema navodima medija izvedene na osnovu informacija koje je vojnicima dostavila obaveštajna agencija Šin bet.

IDF kaže da su među poginulim pripadnicima Hamasa i komandant čete komandosa Ahmed Musa i komandant voda Amr Alhandi koji su bili skriveni u Džabaliji.

- Musa je bio jedan od komandanata Hamasa koji je predvodio napad na bazu Zikim i obližnji kibuc odnosno još jedno vojno mesto u toj oblasti u oktobru. Prethodnih dana vodio je ofanzivne aktivnosti protiv snaga IDF u zapadnoj oblasti Džabalije - saopštila je izraelska vojska.

Specijalnu jedinicu Nukba inače čine pomorski komandosi iz redova Brigade Al-Kasam koja je vojno krilo Hamasa. Izrael tvrdi da je ta jedinica predvodila napad Hamasa na Izrael 7. oktobra

Pripadnici Nukbe počinju svoju dugu i rigoroznu obuku na kopnu i moru kada imaju od 18 do 20 godina i obučeni su da izvode zasede, racije, snajperske napade, infiltraciju kroz tunele, ali i anti-tenkovska i raketna dejstva.

IDF kaže da su vojne snage ubile i šefa Hamasove snajperske grupe Muhameda Кahlauta na severu Gaze. Takođe se navodi da trupe 252. divizije ubile 19 operativaca Hamasa koji su planirali da napadnu vojnike.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Bonus video:

03:16

JEDINO AMERIKA MOŽE DA ZAUSTAVI IZRAEL U SVOM GENOCIDNOM POHODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track