"SVI PALESTINCI TREBA DA UMRU"! Sramne izjave zvaničnika u američkom Senatu o ratu u Izraelu (VIDEO)
Foto: Mohammed ABED / AFP / Profimedia

"SVI PALESTINCI TREBA DA UMRU"! Sramne izjave zvaničnika u američkom Senatu o ratu u Izraelu (VIDEO)

Planeta -

Poslanica Floride, identifikovana na mreži kao republikanka Mišel Salcman, postala je viralna na društvenim mrežama jer je vikala "svi oni" nakon što je upitana "koliko će mrtvih Palestinaca biti dovoljno tokom sednice Senata Floride".

Veliki broj demokrata odstupio je od predsednika Džoa Bajdena i pozvao na prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa.

Međutim, kada je novinar upitao Džoa Bajdena u četvrtak kakve su šanse za prekid vatre u Gazi, Bajden je odgovorio: „Nema. Nema mogućnosti“.

Govoreći u Senatu Floride, vidno emotivna Endži Nikson upitala je: „Na 10.000 mrtvih Palestinaca smo, koliko će ih biti dovoljno?“

Iz Senata se potom čulo „svi oni“, na šta je Nikson odgovorio „Jedan od mojih kolega je upravo sve rekao. Vau. Jedan od mojih kolega je rekao – sve njih“.

- Jedan od mojih kolega je takođe izjavio da će im ovo 'presušiti' prikupljanje sredstava ako glasamo za ovu rezoluciju. Kako smo postali u ovoj zemlji. To smo postali u ovoj zemlji u kojoj nas nije briga za nevine bebe koje nemaš ni priliku da ugasiš svoju prvu rođendansku sveću? - rekla je Nikson u svom obraćanju.

Rezolucija koju je predstavio Nikson kasnije je poražena sa 104 glasa za samo dva.

U razgovoru za The Messenger, Nikson je pozvao predsednika Predstavničkog doma Floride da javno kazni Salcmana zbog, kako je nazvala, odvratnog ispoljavanja moći, prezira i mržnje koristeći istu vrstu retorike mržnje dozvoljene u zakonodavnom telu Floride pod Ronom DeSantisom i republikancem vođstvo.

Kurir.rs/Klix

Bonus video:

02:22

PRAVI LI HAMAS ŽIVI ŠTIT OD 300.000 PALESTINACA? Analitičar: Amerika koristi jednu zaboravljenu reč koja označava STRAŠNO STANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track