MASK SE OBRATIO ZELENSKOM! Milijarder ima JASNU PORUKU za ukrajinskog predsednika: Nema potrebe da to radiš, Volodimire (VIDEO)
Foto: Rafal Guz, Jacquelyn Martin

savet

MASK SE OBRATIO ZELENSKOM! Milijarder ima JASNU PORUKU za ukrajinskog predsednika: Nema potrebe da to radiš, Volodimire (VIDEO)

Planeta -

Američki milijarder Ilon Mask pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da započne pregovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Mask je govoreći na podkastu naučnika i blogera Leksa Fridmana savetovao Zelenskom da prestane da šalje ukrajinsku omladinu na front.

Fridman je pitao Ilona Maska za mišljenje o tome da li Zelenski treba da započne mirovne pregovore sa Vladimirom Putinom.

- Da. Savetujem mu da ne šalje cvet ukrajinske omladine da gine u rovovima. Nema potrebe da to čini bez obzira na to da li će voditi dijalog sa Putinom ili ne - odgovorio je Mask.

Vlasnik Tesle je upozorio da su se situacija na frontu i odnos snaga razvili na takav način da bi nastavak ofanzive doveo do masovnih žrtava i da će pogrešiti ko god da krene u ofanzivu.

- Istorija neće biti ljubazna prema njima - rekao je Mask kao upozorenje Kijevu da ne izazovu više smrtnih slučajeva.

Mask je ranije, podsetimo, izneo svoje viđenje mirovnog plana prema kome Kijev treba da prizna Krim kao deo Rusije dok bi četiri ukrajinske teritorije, koje su velikom većinom glasale za pridruživanje Rusiji na referendumima prošle jeseni, trebalo da ponove glasanje pod nadzorom UN.

Milijarder je nedavno rekao i da misli da bi vojni sukobi na Bliskom istoku i u Ukrajini mogli da prerastu u treći svetski rat i sugerisao da američka vojna moć nije ono što je nekada bila u poređenju sa drugim globalnim silama.

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track