"MORAŠ DA PLATIŠ AKO HOĆEŠ DA ŽIVIŠ" Supruga nestalog vojnika optužila vrh 77. brigade za korupciju! OTKRILA CENOVNIK SA FRONTA
Foto: Printscreen/TikTok, Shutterstock

digla javnost na noge

"MORAŠ DA PLATIŠ AKO HOĆEŠ DA ŽIVIŠ" Supruga nestalog vojnika optužila vrh 77. brigade za korupciju! OTKRILA CENOVNIK SA FRONTA

Planeta -

Supruga nestalog ukrajinskog vojnika Tatjana Ivčuk iz Borođanke optužila je za korupciju komandante 77. odvojene brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Tatjana je objavila snimak na društvenoj mreži TikTok u kome tvrdi da postoji cenovnik koji su vojnici dužni da plaćaju komandantima brigade.

Odsustvo iz borbene misije prema njenim rečima košta od 30.000 do 70.000 grivna iliti od nepunih 800 do 1.800 evra. Desetodnevno odsustvo košta 20.000 grivni odnosno nešto više od 500 evra dok je evakuacija sa bojnog polja navodno 10.000 grivni odnosno 260 evra.

- Ako želite da živite morate da im platite - navodi Tatjana u svom videu.

Takođe, prema njenim rečima, humanitarna pomoć, koju na front šalju ukrajinski građani, gotovo nikada ne stiže do vojnika.

Žena, čiji se muž vodi kao nestao, tvrdi da su svi dokazi o korupciji prebačeni u SBU i tužilaštvo.

FT je takođe nedavno pisao da je na hiljade Ukrajinaca uspelo da izbegne regrutaciju u vojsku zahvaljujući raširenom sistemu korupcije. Navodno su platili velike sume novca, keda i više od 10.000 dolara, kako bi izbegli da budu regrutovani i poslati na front u rat protiv Rusije.

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track