IDF DOLIVA ULJE NA VATRU: Izraelski "plišani meda" pregazio spomenik Arafatu na Zapadnoj obali KRUŽI ŠOKANTAN SNIMAK (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

haos

IDF DOLIVA ULJE NA VATRU: Izraelski "plišani meda" pregazio spomenik Arafatu na Zapadnoj obali KRUŽI ŠOKANTAN SNIMAK (VIDEO)

Planeta -

Oklopni buldožer IDF porušio je spomenik nekadašnjem palestinskom lideru Jaseru Arafatu na Zapadnoj obali.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se takozvani plišani meda IDF kako ruši ulaznu kapiju izbegličkog kampa Tulkarem na Zapadnoj obali, ali spomenik podignut na ulazu.

Za sada nije poznato koji je razlog rušenja spomenika.

Jaser Arafat, podsetimo, bio je palestinski politički vođa, predsedavajući Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) od 1969. do 2004. i predsednik Palestinske narodne samouprave od 1994. do 2004. godine.

Jaser Arafat
foto: Profimedia

Bio je jedan od osnivača političke stranke Fatah na čijem čelu je bio od 1959. do 2004. godine. Zajedno sa izraelskim premijerima Jicakom Rabinom i Šimonom Peresom dodeljena mu je Nobelova nagrada za mir 1994. godine zbog vođenja mirovnih pregovora između Izraela i PLO koji su kulminirali mirovnim sporazumom potpisanim 1993. godine u Vašingtonu.

(Kurir.rs/Times of Israel)

Bonus video:

00:38

LIKVIDACIJA DECE POSTALA UOBIČAJENA, IZRAEL NE ŽELI SAMO DA UNIŠTI HAMAS! Samardžija: Jasno je šta rade i ceo svet to shvata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track