NIKO 3 DECENIJE NIJE ZNAO KO JE, INTERPOL TRAŽIO POMOĆ: Rešena misterija ubistva "devojke sa tetovažom cveta", ovako je IZGLEDALA
Foto: Federale Politie

i interpol tražio pomoć

NIKO 3 DECENIJE NIJE ZNAO KO JE, INTERPOL TRAŽIO POMOĆ: Rešena misterija ubistva "devojke sa tetovažom cveta", ovako je IZGLEDALA

Planeta -

Žrtva ubistva, koja je bila poznata kao "devojka sa tetovažom cveta" konačno je identifikovana - tri decenije nakon zločina. Naime, policija tri evropske zemlje nedavno je potražila pomoć u identifikaciji 22 ubijene žene, čija tela su pronađena u Holandiji, Belgiji i Nemačkoj, a sada se zna ko je jedna od njih.

Nakon višedecenijske istrage žrtva je identifikovana kao Rita Roberts, 31-godišnja državljanka Velike Britanije, čije telo je izvučeno iz reke u Antverpenu u Belgiji 1992. godine.

Ona se preselila u Antverpen iz Kardifa u februaru te godine, a porodici je poslednji put poslala razglednicu u maju. Njeno telo je 3. juna izvučeno iz reke, nakon što je uočeno kod rešetke za ispust kod fabrike za preradu vode. Inspektori su tada rekli da je telo bilo u vodi duže vreme.

1 / 4 Foto: Federale Politie

Na sebi je imala prepoznatljivu sportsku odeću upadljivih boja, a posebno upečatljiva je bila tetovaža cveta na podlaktici leve ruke. Cvet je bio iscrtan crnom bojom sa zelenim lišćem, a ispod je bilo istetovirano 'R'Nick'.

Tri decenije niko nije znao ko je, sve dok nije pokrenuta međunarodna akcija da se ona identifikuje, što je omogućilo njenoj porodici koja je 30 godina živela u agoniji, da se konačno oprosti.

Ipak, jedna misterija i dalje postoji - ko je njen ubica.

Sada kada je Rita identifikovana, belgijske vlasti pozivaju javnost da prijave svaku informaciju koja bi mogla da pomogne u potrazi za Ritinim dželatom.

Kako je otkriveno ko je Rita?

Podsetimo, policije Belgije, Holandija i Nemačke su sa Interpolom u maju ove godine objavile apel za pomoć u identifikaciji 22 žrtve, za koje se veruje da su ubijene.

I dok identiteti mnogih žrtava i dalje nisu poznati, član porodice identifikovane Rite javio se iz Velike Britanije i rekao da je prepoznao tetovažu na ruci.

Članovi porodice su potom otputovali u Belgiju kako bi razgovarali sa inspektorima i zvanično identifikovali Ritu.

"Vesti su bile šokantne, srce nam se slomilo. Naša voljena sestra, koja je bila strastvena i tako slobodnog duha nam je tako surovo oduzeta. Ne postoje reči da zaista opišu tugu koju smo osećali sve to vreme i koju i dan danas osećamo", navela je porodica u pisanoj izjavi.

Kako su istakli, iako je bilo veoma teško prihvatiti ovu informaciju, zahvalni su što su konačno otkrili šta se dogodilo sa njihovom Ritom.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track