"OTVORENO KAŽEM DA JE IZRAEL TERORISTIČKA DRŽAVA": Erdogan tvrdi da je "u toku strategija potpunog uništenja Gaze i njenih ljudi"
Foto: EPA Necati Savas

OBRAĆANJE TURSKOG PREDSEDNIKA POSLANICIMA NACIONALNOG PARLAMENTA

"OTVORENO KAŽEM DA JE IZRAEL TERORISTIČKA DRŽAVA": Erdogan tvrdi da je "u toku strategija potpunog uništenja Gaze i njenih ljudi"

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je nazvao Izrael "terorističkom državom" koja namerava da uništi Gazu zajedno sa svim njenim stanovnicima.

U govoru pred članovima svoje stranke, Erdogan je rekao da će Turska preduzeti korake da osigura da izraelski politički i vojni lideri budu izvedeni pred međunarodne sudove.

- Izrael sprovodi strategiju potpunog uništenja grada i njegovih ljudi. Otvoreno kažem da je Izrael teroristička država - rekao je Erdogan.

Erdogan, Turska vojska
foto: Profimedia, Shutterstock

Turski lider je opisao ekstremiste Hamasa kao "borce otpora" koji pokušavaju da zaštite svoju zemlju i ljude.

Turska je nedavno normalizovala ondose sa Izraelom, ali je rat sa Hamasom u Gazi ponovo zaoštrio veze.

Izrael je prošlog meseca opozvao svoje diplomate iz Turske nakon što je Erdogan optužio Izrael da je počinio ratne zločine. Turska je zatim opozvala svog ambasadora iz Izraela.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

04:48

OVE DOGOVORE PUTIN ZAHTEVA DA SE ISPUNE, DA BI SKLOPIO SPORAZUM! Dimitrijević: Erdogan je doneo mnogo benefita Turskoj sastankom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track