MEDVEDEV: Vašington će uskoro prestati da pruža podršku Kijevu, troši previše novca
Foto: EPA / Yulia Zyryanova / Sputnik

MEDVEDEV: Vašington će uskoro prestati da pruža podršku Kijevu, troši previše novca

Planeta -

Vašington će uskoro prestati da pruža podršku Kijevu, na šta se već troši previše novca, a Ukrajina ne postiže nikakve uspehe, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

"Američki poslanici ove godine ometaju vojno finansiranje Izraela i Ukrajine. Razlozi su tehnički, ali i ne baš tehnički. Jasno je da će se sve nastaviti u novoj godini. Međutim, to je važan simptom razvoja bolesti.

Ako je priča sa Izraelom očigledno tehnička, jer je ova zemlja važnija za Kongres SAD od njene sopstvene, onda je sa ukrajinskim režimom sve komplikovanije", napisao je Medvedev na Telegramu.

On je napomenuo da Amerika lako izdaje "svoje sinove" kada postanu beskorisni, a da se čini da ovaj period definitivno dolazi za Kijev.

"Ne radi se samo o prepirkama između republikanaca i demokrata uoči predsedničkih izbora u SAD. Već su se umorili od toga, dosta im je njih - troše previše novca, divlje kradu i ne postižu vojni uspeh. Plus se dogodila izraelsko-palestinska zbrka, istakao je.

Prema njegovim rečima, neće sve odjednom stati, i dalje će biti mnogo novca, "šizoidnih čarolija o demokratiji, i uveravanja o predstojećoj pobedi, kao i lažnih verovanja u savez za sva vremena".

Kurir.rsTelegram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track