ARSENAL! PUŠKE, GRANATE, UNIFORME HAMASA: Evo šta je sve izraelska vojska pronašla u bolnici Al Šifa (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

ARSENAL! PUŠKE, GRANATE, UNIFORME HAMASA: Evo šta je sve izraelska vojska pronašla u bolnici Al Šifa (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage objavile su danas dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa u pojasu Gaze tokom racije u ovom medicinskom centru.

U saopštenju se navodi da su pripadnici elitne jedinice izraelske vojske i 36. divizije pronašli oružje u centru za magnetnu rezonancu.

“Tokom pretresa unutar jednog od odeljenja bolnice, trupe su pronašle prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi teroristička organizacija Hamas”, navodi IDF.

Izrael je objavio slike i video zapise koji prikazuju nekoliko jurišnih pušaka, granata i druge vojne opreme. Kako se navodi, vojska je u drugom odeljenju pronašla operativni štab Hamasa i „tehnološka sredstva“ što ukazuje na to da Hamas koristi ovaj objekat.

Portparol IDF-a Danijel Hagari na večernjoj konferenciji za novinare je rekao da su trupe pronašle I uniforme Hamasa “koje su bačene na pod bolnice kako bi teroristi mogli da pobegnu u civilu“.

“Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korišćena za teror, uz potpuno kršenje međunarodnog prava”, naveo je Hagari.

IDF kaže da će nastaviti da deluje u bolnici Al Šifa, u kojoj se veruje da Hamas ima svoj glavni komandni centar, kako bi pronašli obaveštajne informacije i imovinu Hamasa.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track