ŠOKANTNI PODACI! RUSIJA IZGUBILA PREKO 315.000 VOJNIKA? Ukrajina objavila spisak uništenih sredstava i opreme (FOTO)
Foto: Shutterstock

ŠOKANTNI PODACI! RUSIJA IZGUBILA PREKO 315.000 VOJNIKA? Ukrajina objavila spisak uništenih sredstava i opreme (FOTO)

Planeta -

Rusija je pretrpela ogromne gubitke u poslednja 24 sata, pokazao je današnji izveštaj Ukrajinskih oružanih snaga.

Kako se navodi, Moskva je izgubila veliki broj vojnika i opreme kako Kijev pokušava da pogura svoju kontraofanzivu čiji je cilj povratak okupiranih teritorija, a najžešće bitke vode se u Avdejevki, industrijskom rejonu Donjeckog regiona.

Prema brojevima koje je objavio generalštab ukrajinske vojske, u poslednja 24 sata u sukobima je život izgubilo 1.330 pripadnika ruske vojske, čime je, bar kako tvrdi Kijev, ukupan broj stradalih na ruskoj strani dostigao 315.620.

Navodi se da je to jedan od najvećih dnevnih gubitaka ruskih snaga od kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Do sada je najsmrtonosniji dan za Ruse bio 19. oktobar, kada je život izgubilo 1.380 pripadnika ruske vojske.

Kurir.rs/B92

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo.

Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

02:13

EVO KOLIKI SU GUBICI UKRAJINE I RUSIJE NA BOJNOM POLJU! Zoronjić tvrdi da je izbačeno iz stroja 600.000 ljudi: ONI KRIJU GUBITKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track