NAPAD HAMASA U JERUSALIMU: Militanti ranili šest osoba, pa odmah ubijeni
Foto: Printscreen/Twitter

NAPAD HAMASA U JERUSALIMU: Militanti ranili šest osoba, pa odmah ubijeni

Planeta -

Oružano krilo palestinske militantne grupe Hamas preuzelo je odgovornost za današnji napad na kontrolni punkt između Jerusalima i Vitlejema, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska obaveštajna služba Šin Bet identifikovala je ranije danas tri muškarca koji su napali kontrolni punkt na Zapadnoj obali južno od Jerusalima.

Oni su u napadu ranili šest osoba, nakon čega su ubijeni, naveo je Šin Bet i dodao da je reč o pripadnicima Hamasa iz Hebrona, preneo je „Tajms of Izrael“.

Dvojica od trojice ubijenih identifikovana su kao Abed el-Kader Kavasme (26), sin Abdalaha Kavasme, šefa Hamasovog vojnog krila u Hebronu, koji je ubijen 2003. godine i Hasan Mamun Kafiša (28), član Hamasa, čiji je ujak bio pripadnik Hamasa i proteran u Tursku 2011. godine.

Šin Bet je saopštio da još nije završio identifikaciju trećeg teroriste, ali palestinski mediji su ga identifikovali kao Nasera Kavasmea.

Šef policije Jakov Šabtai rekao je da su naoružani napadači planirali mnogo veći napad, naveo je Rojters.

Oni su juče stigli vozilom iz pravca Vitlejema i otvorili vatru kada su tamošnje izraelske snage počele su da ih ispituju, rekao je novinarima Šabtai na licu mesta.

Oni su ubijeni kada su izraelske snage uzvratile, istakao je on.

Nakon pucnjave, policija je saopštila da je pronašla dve automatske puške, dva pištolja, stotine komada municije, 10 potpuno napunjenih šaržera i dve sekire u njihovom vozilu.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja