FRANCUSKI SENATOR UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA SILOVANJA: Drogirao članicu parlamenta, nezapamćen skandal, policija pronašla narkotike
Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

šok

FRANCUSKI SENATOR UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA SILOVANJA: Drogirao članicu parlamenta, nezapamćen skandal, policija pronašla narkotike

Planeta -

Francuski senator Žoel Geriju uhapšen je zbog sumnje da je drogirao članicu parlamenta u nameri da je siluje ili seksualno napadne.

Geriju (66), političar desnog centra Independants, uhapšen je u svojoj kući u Parizu koja je pretresena zajedno sa njegovom kancelarijom.

Francusko tužilaštvo je izjavilo AFP da je Geriju, senator Atlantske Loare, ispitivan jer je neimenovanoj ženi, protiv njenog znanja, dao supstancu koja bi mogla da promeni njenu razboritost ili kontrolu nad postupcima, kako bi izvršio silovanje ili seksualni napad.

Navodni incident dogodio se u utorak uveče.

AFP je preneo da je žena koja je podnela tužbu policiji članica donjeg doma parlamenta, Nacionalne skupštine, ali nije imenovana, a tužilaštvo nije dalo nikakve informacije o njoj.

Žena se navodno razbolela nakon što je pila iz čaše u Gerijeovom domu. Mediji navode da nije u vezi sa senatorom. Tužioci su rekli da su medicinski testovi na ženi otkrili prisustvo ekstazija. Policija je pretresom pronašla narkotik.

Geriju, bankar, izabran je u senat 2011. godine i potpredsednik je njegove komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

- Veoma smo daleko od nepristojne interpretacije koja se može zaključiti iz prvih medijskih članaka - rekao je njegov advokat Remi-Pjer Draj, a prenosi Gardijan.

Draj je izrazio ljutnju što su se elementi istrage pojavili u francuskim medijima i rekao da neće dati "nikakve informacije" o slučaju "iz poštovanja" prema svom klijentu i ženi koja je podnela žalbu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track